IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическите Peugeot 208 и 2008 получиха по-голям пробег

Двата модела на ток ще бъдат оборудвани с нови технологии от началото на 2022 г.

Изцяло електрическите версии на новите Peugeot 208 и 2008 ще добавят до 25 км или 8% към пробега си благодарение на нови технологични разработки, които ще бъдат внедрени в двата модела в началото на 2022 г.


Peugeot e-208


Двата електромобила се появиха през 2019 г., като се представят много успешно на пазара. От тях са произведени над 90 000 бройки. Тяхната цел е да подчертаят ангажимента на френската марка към електрификацията, а в основата им платформата eCMP (Common Modular Platform). Моделите на ток са оборудвани с батерия с капацитет 50 кВт/ч, електрически двигател с мощност 136 к.с. и въртящ момент 260 Нм, като сега получават някои нови технологии

На първо място, гумите са оптимизирани с промяна към клас A+, което осигурява по-голяма ефективност благодарение на по-ниското съпротивление при търкаляне. Това се отнася до 16-цоловите гуми за e-208 и 17-цоловите за e-2008. Освен това е добавена механична разработка с ново предавателно отношение на редуктора, което оптимизира пробега при пътувания по скоростни пътища и магистрали.


Peugeot e-2008


Двата електромобила поучават и нова термопомпа, съчетана със сензор за влажност, монтиран в горната част на предното стъкло, оптимизира енергийната ефективност на отоплението и климатичната инсталация. Информацията, предавана от този сензор, дава възможност за по-точно контролиране на рециркулацията на въздуха в купето и спомага за съхраняване на количеството енергия, акумулирана в батерията при отопление и поддържане на температурата в автомобила. Това е особено осезаемо при ниски външни температури.

Всички тези промени ще осигурят увеличена автономия съгласно сертификационния цикъл WLTP, като при Peugeot е-208 пробегът ще достигне 362 км, което е с 22 км/ч повече от досега. При кросоувъра e-2008 увеличението е 25 км – до 345 км.

0 от 500