IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С какво можем да караме, ако няма гориво по бензиностанциите

В настоящата ситуация недостигът може да принуди шофьорите да търсят алтернативи

Имайте предвид, че всички изброени по-долу видове гориво не са предназначени за автомобили и най-вероятно могат да повредят възли и агрегати по колата, но ако обстоятелствата ви принуждават да шофирате, рискът може да бъде оправдан.


гориво


Дизелови двигатели

Един дизелов двигател може да работи не само с дизелово гориво, но и с много видове масло. На първо място, това се отнася за стари дизелови двигатели с механична помпа. Като гориво можете да използвате трансформаторна грес, масло, кокосово масло, терпентин и дори старо, но пречистено от отпадъци олио. Струва си да се отбележи, че гъстите видове гориво трябва да се разреждат с всеки разтворител или с бензин.

Бензинови двигатели

Бензиновите двигатели с вътрешно горене могат да работят с бензин, етанол, метанол и дори алкохол. Можете също да използвате разни видове разтворители на бои. Всичко това се отнася предимно за по-старите карбураторни двигатели, но по-новите системи за впръскване също могат да се справят с това. Ще бъде по-добре, ако тези видове гориво се смесват с обикновен бензин. Трябва обаче да знаете, че бензиновата кола не работи с водка, коняк и други силни алкохолни напитки, защото те нямат достатъчно алкохол, а за сметка на това в тях има твърде много вода.

Газ (пропан-бутан)

Автомобилният газ пропан-бутан всъщност е същият като битовия газ в бутилки (метанът е различен в газовата мрежа). Най-големият проблем тук е само да напълните резервоара на автомобила. Въпреки това, ако "изкормите" битов газов редуктор, свързан към битова газова бутилка, и го свържете към АГУ-то на автомобил, нещата ще се получат.

0 от 500