IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz пусна още една специална G-Class

Версията Edition 550 излиза на пазара в ограничен тираж

Германският производител Mercedes-Benz се готви за сериозно увеличение на цените на G-Class за Европа, но това не пречи на компанията да предложи нови, специални версии на модела. Една от тях е Edition 550, която излиза в в ограничен тираж, предназначен за пазара в САЩ.


Mercedes-Benz G-Class Edition 550


От суперлуксозната версия ще бъдат произведени само 200 бройки, а както става ясно от името, в основата на модела е модификацията G 500. Новият вариант ще се предлага в три цвята – Jupiter Red (червено, на снимките), Arabic Gray (сиво) и Moonlight White (бяло). Последният е най-специален от трите, тъй като е дело на подразделението Manufaktur, което се занимава с персонализирането на автомобилите на марката.


Mercedes-Benz G-Class Edition 550


Засега не се съобщава колко добавя към цената обозначението Edition 550. В САЩ началната цена на G 550 е 131 750 долара, а на G 63 – 156 450 долара. Специалното изданието на модела получава двуцветна кожена тапицерия Nappa със специални шевове, а също така и елементи от въглеродни нишки, както и обозначения Edition 550 и поредният номер на автомобила в серията.

Задвижването на Mercedes-Benz G-Class Edition 550 става с 4,0-литров туин-турбо V8 двигател, развиващ 416 к.с. и 610 Ном въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,6 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 210 км/ч.


Още снимки на специалната версия на всъдехода - вижте в галерията:

0 от 500