IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz спря да приема поръчки и за Е-Class

Компанията напълно е изчерпала производствения лимит на най-успешния си модел

След като в края на януари Mercedes-Benz спря да приема поръчки за G-Class, сега същото се случва и с най-популярния модел на марката – E-Class. Това съобщава изданието Automobilwoche, като се позовава на свои източници в централата на производителя от Щутгарт.


Mercedes-Benz E-Class


Според информацията, причините за спирането на приема на поръчки са две - глобалният недостиг на микропроцесори и сериозното търсене на модела. Към момента компанията е изчерпала производствения си лимит, като на клиентите може да бъдат предложени единствено коли, които са на разположение на дилърите, както и демонстрационни машини.

От Mercedes-Benz все още не са коментирали съобщенията в медиите, като не става ясно дали мярката засяга само автомобилите, предназначени за вътрешния пазар в Германия или и тези за чужбина. Не се съобщава и докога ще важи ограничението, но като цяло проблемът с микрочиповете все още е далеч от разрешаването си, така че ситуацията може да се запази още доста време.


Mercedes-Benz E-Class


В същото време компанията вече работи върху следващото поколение на Е-Class, като информациите сочат, че неговата премиера ще се състои в края на 2022 г. А това най-вероятно означава, че има голяма вероятност производството на сегашното поколение изобщо да не бъде възстановено.

0 от 500