IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz реши проблемите на V8 двигателите си

Компанията подновява продажбите на автомобили с такива мотори в САЩ

Налагането на т.нар. даунсайзинг накара пазарите зад Океана буквално да побеснеят. Клиентите плащаха и продължават да плащат между 50 000 и 100 000 долара за автомобили, които имат V8 двигатели. Mercedes-Benz предлагаше в САЩ повече от десет версии на своите превозни средства с V8 двигател. В крайна сметка САЩ са вторият по големина пазар за немския автомобилен производител.


Mercedes-Benz V8


Силата на социалните медии и манталитета на кошера вдигнаха цените на такива автомобили до небесата. Клиенти, които се сдобиха с такива коли, ги продадоха обратно на дилърите със солидна надценка и освен това получиха резервация за евентуална нова доставка.

В разговорите в уебсайтове като Reddit дори се включваха служители на дилърите, които казваха, че техните генерални мениджъри смятат, че Mercedes-Benz никога няма да се върне с V8 мотори. Концептуалните EQS и EQG също бяха виновни за това. Някои смятаха, че ще бъдат принудени да се откажат въобще от двигателя с вътрешно горене.

Но… Тези налудничеви теории сега са забравени. Оказа се, че феновете са се паникьосвали за нищо, защото заявените проблеми с доставката и производството изглежда са решени - поне частично. Но Mercedes-и с V8 мотори ще се продават и в бъдеще в САЩ.


Mercedes-Benz V8


Mercedes-Benz официално отвори своите книги за поръчки за моделите GLE, GLS и G-Class с битурбо V8 мотори. Дилърите бяха информирани за тази новина буквално преди дни и сега можем да видим, че GLE 580, GLE 63, GLE 63 S, GLS 580, GLS 63 и GLS 600 Maybach отново могат да се поръчат.

Все още обаче липсват някои модели от тази гама. Странно е, че не виждаме E-Class, задвижвана от V8. Тази кола не може да бъде намерена никъде в конфигуратора на Mercedes за САЩ. Проблемът може да е свързан с веригите за доставки и транспорта, които все още са налице, което от своя страна налага взимането на трудни решения.

0 от 500