IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този Mercedes-AMG CLA струва повече от Lamborghini Huracan

Любопитното е, че мощността на субкомпактния седан не е увеличена (ВИДЕО)

Mercedes-Benz CLA е един от най-скъпите субкомпактни седани на пазара, а когато става дума за версия на AMG, цената скача още повече. Може ли обаче тя да достигне тази на добре оборудване Lamborghini Huracan?


Mercedes-AMG CLA 45S


Автомобилът, показан подробно във видеото, публикувано от MercBenzKing, е точно такъв. Неговата цена е точно 300 000 долара, като това се дължи на подобренията по него, извършени от ателието Car Craft. Сред тях са двуслойна боя, която съчетава червено и черно, елементи от въглеродни влакна, персонализиран ауспух и интериор, който се прави по поръчка на клиента и е различен за всяка кола.

Започвайки с екстериора, този Mercedes-AMG CLA 45 S има няколко елемента от карбон, сред които са нов дифузьор и крило на багажника. Швейцарското тунинг-ателие е добавило 21-цолови джанти и е свалило окачването с 35 мм отпред и с 25 мм отзад.


Mercedes-AMG CLA 45S


Нещата стават по-откачени, когато надникнем в интериора, който е в същата цветова гама. Салонът съчетава черна кожа Nappa и алкантара върху почти всяка повърхност, която може да се докосне, включително арматурното табло, вътрешността на вратите, централната конзола, седалките, колоните, подлавниците и т.н.

Спортната „порода“ се подчертава от допълнителни вложки от въглеродни нишки. Твърди се, че воланът от алкантара и въглеродни влакна, с прикрепени към него големи лостчета, е уникален за този автомобил. Таванът изобразява истинско звездно небе като в модел на Rolls-Royce.


Още снимки на доработения седан на Mercedes - вижге в галерията:


В салона има още подобен на таблет дисплей MBUX, който съчетава информационно-развлекателна система и цифровия инструментален клъстър, електрически регулируеми седалки с настройки за памет и обичаен лост за смяна на предавките.

Всичко това обаче трудно може да обясни цената от 300 000 долара, така че напълно логично е да се очаква огромна мощност под капака. Това обаче съвсем не е така – двигателят не е докосван, а единствената новост е изпускателната система Akrapovic, която добавя няколко коня.



Двигателят е добре познати 2,0-литров с 4 цилиндъра и турбокомпресор, развиващ 421 к.с. и 500 Нм, като е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4 секунди. Тази версия в Германия струва 69 000 евро, което е около 78 2000 долара.

Снимки и видео: Car Craft


0 от 500