IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15-те най-чести причини за автомобилни катастрофи

Основна роля за тях продължава да играе човешкият фактор

Автомобилната индустрия измина дълъг път по отношение на безопасността през последните сто години. Но едно нещо все още запазва пагубния си ефект върху безопасността на движението във всички страни по света и това е човешкият фактор. Колкото и безопасно да е едно превозно средство, то винаги е подвластно на този, който го управлява.

Експертите от изданието Mechanicbase съставиха списък от 15 причини за пътно-транспортни произшествия. Начело на него са именно действията на човека зад волана, които понякога водят до тежки последици не само за него, но и за други хора.

15-те най-чести причини за катастрофи (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    интересно ( преди 2 години )
    споменават само дупките по пътищата. а трябва да се добави грешна или тотално липсваща маркировка, липса на знаци и глупаво поставени светофари/глупаво измислени кръстовища. в България няма закон според който секциите на светофара да отговарят на лентите отдолу - най-нормално е секцията за ляв завой е някъде там в дясно да свети червено, а над лентата за ляв завой свети зелен светофар за направо...може би не са в топ 15?
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В ЕС измислят какви ли не глупости в колите но не направиха така задължително във всяка кола да има блутут. А това да чатиш и да караш е престъпление. Често го виждам и то повече разни кифли го правят. Пълна трагедия са.
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Надценяването на собствените възможнсти и подценяването на ситуацията са в основата. Всичко друго е следствие (скорост, дистанция). За блеенето в телефона докато караш, да не изтървеш някоя клюка е .. виж първото изречение ;-)