IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Субсидиите за електромобили: Къде по колко дават?

От 9000 евро в Германия до стимули за коли на газ в Швеция - европейските страни имат различен подход

Под диктовката на политиците, Европа се подготвя да се раздели с двигателя с вътрешно горене. Дали това ще стане през 2030, или дори по-рано, още не е ясно - чиновниците от Брюксел за пореден път отложиха публикуването на окончателното предложение за бъдещия стандарт Евро 7, който трябва да влезе в сила от 2025. Но и без него е ясно, че континентът ще трябва да премине към електрическо задвижване. За момента начинът това да стане е чрез щедри субсидии с пари на данъкоплатците. От 27 държави в ЕС в момента 17 предлагат преки финансови стимули за покупка на електрическа кола, а девет други, включително България, предвиждат някаква форма на данъчни отстъпки. Нека видим къде как стоят нещата, въз основа на актуално проучване на браншовата организация на производителите АСЕА.
  
  
Субсидиите: къде по колко дават? (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #8
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Българина никога няма да мине на ток! Та ние още се отопляваме на дърва и въглища. Много хора дори горят гуми и др. затова ще си караме на Дизел и Газ още поне 30-40 години.
  • #7
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Измама отвсякъде ( преди 2 години )
    С данъците на бедните финансират богатите да си купуват скъпи играчки.Ако тези коли бяха много хубави и изгодни хората щяха да ги купуват като топъл хляб без да има нужда някой да ги убеждава и да ги подкупва с "помощи". Но хората не са глупави! Те виждат измамата и знаят че няма нищо екологично в тези скъпи играчки. Няма как нещо толкова скъпо и непрактично и с толкова кратък живот да е хубаво и екологично. А и всички знаем от къде идва токът с който се зареждат. Основно от въглища и газ.
  • #6
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Няма излишни пари ( преди 2 години )
    За страни като нас определено е излишно изхвърляне да се дават значителни субсидии това с данъка пак е нещо при положение че електромобилите често са доста мощни
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Държавите ще раздават морковите до към 2027 и към 2030 ще извадят тоягата.
  • #4
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всякакви тъпотии ще изпишете разбирачите на политическа основа, но нито думичка за електричките. А много скори всички произвеждани коли ще са електрички. Както и тежката техника.
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е как, бе?! Кирчо нали подписа държавата /т.е. - ние/, да даде едни 34 млн. на некакви косовари ли, албанци ли, да правят завод за електромобили у нас!!
  • #2
    16 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Те па тия новите са много честни щото. Единия шеф на НАП завлякъл 1.5 милиона ддс, другия министър на финансите завлякъп инвеститорите с 9 милиона лири и фалирал, третия министър на МВР не си знае имотите и резиденциите. Хвани единия, удари другия е положението.
  • #1
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Бойколандия, страна дошла от директно от миналото. Работа, работа, работа! 12 години душманско крадене, мaлoyмни калинки на важни постове, резултатите се виждат на всяко едно ниво в живота ни.