IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лоши съвети – какво не трябва са правите с колата си

В желанието си да помогнат някои „експерти“ по-скоро ще ви навредят

Не всеки шофьор разбира всички тънкости на поддръжката на автомобила. Затова и мнозина често се поддават на влиянието на авторитета на по-опитни от тях водачи и собственици на превозни средства. Те дават своите съвети с цел да помогнат, но не всички от тях са разумни, а някои дори са вредни.

Експертите от Spatttorney.com посочиха няколко такива „съвета“, които задължително трябва да бъдат пренебрегвани и бързо забравяни. Те не само няма да подобрят представянето на автомобила, но е твърде вероятно сериозно да му навредят и дори да причинят сериозни повреди.

Лоши съвети – какво не трябва да правите с колата си (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До #10 ( преди 1 година )
    Ауто Бавария Люлин. Колата е БМВ. Никой не ти дава 1 год. Гаранция. Левак ще викаш на баща си, скапан *** такъв!
  • #10
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До #8 ( преди 2 години )
    Не лъжи! Как така си правил ремонт и са ти "изяли" парите? Никога не си правил ремонт в официален сервиз щом не знаеш, че за всеки ремонт ти дават гаранция 12 месеца. Ако през тези месеци се случи нещо по ремонтираната/подменена част ти го отремонтират безплатно. Вече знаеш как стават нещата и се надявам следващия път да лъжеш малко по-рафинирано, а не така грубо и левашки, като в случая.
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    до #1 ( преди 2 години )
    Защо така смяташ? За кой точно сервиз говориш? Втора Тойота поддържам само в техният сервиз и никога не съм имал какъвто и да е проблем, нито с колата, нито с обслужването. Веднъж на година или 15 000 км, което настъпи първо и отивам за обслужване, масла и филтри. По колите нищо не е правено освен стандартното обслужване. Имаше няколко сервизни акции за дребни мещапо софтуера и нищо повече от това. Най-сложното беше смяна на пиропатроните на коланите преди 7-8 г. Работа за 30 мин.
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До #1 ( преди 2 години )
    Да, така е. Аз съм платил именно защото смятах, че няма по-добро място за обслужване и ремонт от заводския производител и сервиз, но само ми изядоха парите, а колата отново се развали няма и месец след това. Няма да казвам марката, защото няма смисъл да създавам напрежение тука. :D
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Само последният съвет е неадекватен. Не може да сипваме в резервоара за чистачките само дестилирана вода. И без това преаратите се разреждат. Но по принцип е вярно, че водата трябва да е от колкото се може по-малко варовитата, защото дори може да остави петна по автомобила. Софийската вода обаче е добра.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Хейтър ( преди 2 години )
    Малко са пообъркали нещата с антифриза ама то от превода.
  • #5
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Ммдадаа ( преди 2 години )
    XADO verylube VS MOBIL1 ESP OIL TEST - там се вижда колко са добре фабричните масла. Задира и блокира при най-малкия зор. Кой ще ти прави масло да спре износването на мотора и да спре бизнеса? Я малко логика
  • #4
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Жалко, но факт ( преди 2 години )
    При тези цени горивата, самото ползване на автомобила е голяма грешка
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 2 години )
    Автора, не ми СА прави на автомобилист!
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Рул ( преди 2 години )
    Ти си ..,наи обикновен драскач