IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да изберем "правилната" зимна течност за чистачки

Ако липсва описание на продукта, по-добре се откажете от него

Течността за чистачки е консуматив, на който много от водачите на моторни превозни средства не обръщат особено внимание. В резултат на това, различни търговци се опитват да пласират по магазините некачествена зимна течност, която може сериозно да навреди на автомобила ви.


гориво


Това важи особено за зимната течност за чистачки, защото някои от съставките са противопоказни за гумените съединения от системата. Сега ще ви дадем няколко съвета, как да изберете най-добрата зимна течност за чистачки.

Първата препоръка е никога да не купувате течност "от пазара" или с други думи от непроверени магазини и неизвестни марки. Тези почистващи препарати не замръзват, но за целта използват много изопропилов алкохол, който има изключително лоша миризма, но по-важното - може да повреди системата.

Не забравяйте да прочетете състава на течността, който прилежно трябва да е описан на опаковката. Ако такъв липсва, се откажете от покупката, но ако видите, че зимната течност е направена на базата на метилов алкохол или етанол, тя е с по-добро качество и може да се вземе.

Добрата течност има и приятна миризма, а що се отнася до цветовете в течностите, то те могат да бъдат различни, но това не е от значение - изберете я по ваш вкус. Трябва да знаете също, че всяка зимна течност за чистачки е направена за определен температурен режим.

Много често производителите посочват числата 40 или 50 на своя продукт и купувачът смята, че купува течност, която може да издържи на тежки студове, но това далеч не е така. Температурата трябва да е изрично посочена.

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Валенсия
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до 10 ( преди 2 години )
    Във Валенсшя е така. Идвай, ако искаш и ще разбереш.
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За да ви мирише на хубаво - патоки + вода и нямате грижи. Недостатък е, че като ви спрат куките, винаги ще ви проверяват за алкохол. Така, че не карайте пили! Майтапа на страна, ракия не ползвам(едно време го правех), а си вземам SONAX XTREME 1:100 (250 ml) за 8 евро от Амазон. Това са ти 25 л, като го разредиш. За трите ми коли стига за зимата. Чисти отлично, не замазва и гумите на чистачките не скърцат. Особено вечер се познава най-добре дали е хубав препарата. Замазва ли е менте.
  • #6
    11 rate up comment 0 rate down comment
    joelmi ( преди 2 години )
    Метиловият е забранен,защото е отровен!
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Руса Блондинкова ( преди 2 години )
    Оня ден спрях до една колонка като тази от снимката, и реших да си налея течност за чистачки от жълтия пистолет щот ми отива на цвета на косата- някакъв взе да ми се "набира" и да ми прай изречения , веднага се оплаках на милото и го пратиха в заслужен болничен
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Пинко ( преди 2 години )
    Ха, отивам в магазина и взимам квото е на промоция.
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Руменчо, какво е общото между снимката( бензиноколонка) и глупостите , които си написал в "статията" за течността за чистачките!?
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    До #3 Абсолютно си прав! Няма по добра течност за чистене на стъклото от разтвор 30-40% етанол и вода. Димек - ракия! От години правя така - ползвам някоя стара парцуца или просто добавям етилов алкохол към водата в казанчето.
  • #1
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Алекс ( преди 2 години )
    Метиловия алкохол е отровен,включително и изпаренията.