IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицаите в Англия не могат да използват BMW-ата си за преследване

Проблемът е с три от моделите на марката, при които има опасност от пожар в двигателя

Част от полицейските подразделения във Великобритания са получили нареждане да извадят от автопарковете си моделите BMW 3-Series, 5-Series и X5 заради опасения от пожар. За проблема първо съобщи изданието The Northern Echo от Дърам, което се позова на информация от местното управление.


BMW Police


На полицаите е казано да не превишават ограниченията на скоростта, ако все патрулиран с някои от тези модели. До това се е стигнало, след като техният колела Ник Дъмпфрийс загина през 2020 г. Служебната кола на полицая се е запалила, докато той се е отзовавал на спешно повикване.

Автомобилите, които ще бъдат изтеглени за ремонт в сервизите, са оборудвани с 3,0-литров дизелов двигател BMW N57. Моторът с 6 цилиндъра се поставя именно на моделите на баварците, които полицията във Великобритания използва за високоскоростни преследвания.


BMW Police


Откритият дефект принуди някои от полицейските екипи да започнат да използват микробуси Vauxhall, пикапи Ford Ranger и модели на Peugeot с 1,2-литров двигател. Това е сериозен проблем за служителите на реда, тъй като те покриват огромни райони и времето за реакция на подаден сигнал е много важно. Още повече, че мястото на високо-проходимото X5 сега е заето е комби на Peugeot с малък мотор.

От BMW обявиха, че проблемът се отнася единствено за превозните средства на полицията и не засяга моделите 3-Series, 5-Series и X5, задвижвани от N57, продавани на масовия пазар. Представител на компанията призна, че има в момента се работи върху „технически въпрос, свързан с високопроизводителни превозни средства, използвани от полицията“.

„Този проблем е свързан с конкретния начин, по който полицията управлява тези високопроизводителни превозни средства. Този уникален профил на използване натоварва допълнително някои компоненти и затова BMW е посочила специална програма за обслужване за тези превозни средства”, се каза в съобщението на компанията.

0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 26 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    БМВ никой не може ги спре, това е лажлива статия скалупена изкуствено!
  • #2
    30 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Абе, тия БМВ по-чупливи от Алфа Ромео ще се окажат... Па уж немско качество, а, у...
  • #1
    12 rate up comment 28 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Проблема много лесно се решава с тесла модел 3 вместо BMW 3, модел S вместо пета серия и Тесла модел Х, вместо BMW Х5. Няма да има кой да им избяга и времето за реакция ще е много по-бързо. Да не говорим колко пари ще спестят от гориво на данъкоплатците. И както се оказва, въпреки предразсъдъците, Тесла е по пожаробезопасна от BMW.