IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ 10 на най-лакомите спортни коли на пазара

Големите двигатели с огромна мощност няма как да харчат малко

Спортните автомобили са създадени да карат бързо, а не да пестят гориво. Факт е, че производителите се опитват да правят по-икономични агрегати, чиято цел е на само да намалят разхода на бензин, но и да покриват екологичните стандарти, но въпреки това тези чудовища са сред най-честите посетители на бензиностанциите.

Експертите от 100km съставиха списък на „най-лакомите“ спортни автомобили на пазара. В него преобладават суперколите, чието невероятно бързо ускорение от 0 до 100 км/ч задължително е комбинирано и с голям апетит за бензин.

Топ 10 на най-лакомите спортни коли на пазара (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 2 години )
    Харчи според смелостта на водача. Така е правилно да се каже за тия змейове. Колкото я натискаш , толкова и върви, толкова и гори. Просто рядко човек има път пред себе си та да изживее потенциала на кола с 500+ коня. Обаче всеки миг си струва. Кайен например при Vmax гори ок. 60 на 100 но къде и колко минути ще успееш да потдържаш тия над 200км\ч с 2,5 тона СУВ. Ама пък тия минути ще те заредят с кеф за дни напред, нищо че харчи по няколко (ок. 4) евро на минута.
  • #21
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Vag ( преди 2 години )
    Бентлито не е v12 а е w12
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Made in автокомедия ( преди 2 години )
    Класацията е за автомобили с най - висок разход а на първо място сте сложили колата с най-нисък
  • #19
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Тъй ама не съвсем ( преди 2 години )
    На тези коли най-малкия разход е горивото една смяна на гумите или на маслото са хиляди
  • #18
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хм, едва ли човек който притежава някоя от тези коли, се притеснява от разхода им. Определено ако търсиш кола с 5-6 литра разход, няма да си купиш Бугати Широн с 1500к.с.
  • #17
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Красимир Младенов ( преди 2 години )
    Това е минималния разход, реалния е по-сериозен. Но ако си купил такава кола, няма как да я караш икономично.
  • #16
    7 rate up comment 0 rate down comment
    drytak ( преди 2 години )
    Имах средата на 90те една ладюха 1500s с жигльори от москвич. Актуалните тогава голф 2 плачеха на светофарите като ги скъсвах на старта. Та тая лада гореше градско 16-17 някъде и ако имаше пета скорост вероятно щеше да вдигне 190км/ч
  • #15
    3 rate up comment 8 rate down comment
    20 литра да не е мал ( преди 2 години )
    Това все пак са модерни, аеродинамични, леки и с малко челна площ коли по-скоро е верен разхода 15-20 литра средно. При 100км/ч на седма скорост в нормален режим защо да не харчат 10-15 литра а в града към 2 пъти повече както е дадено
  • #14
    30 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 2 години )
    Карам Порше Кайен турбо , 20 годишно . На дълъг път харчи 18 , 30 в града . Разходът на тези супер коли е много занижен според мене .
  • #13
    31 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Прочетох разхода на Бугатито колко е и спрях да разлиствам нататък, за да чета останалите простотии. Само не ми е ясно този разход когато е на репатрака ли или когато го теглят? По време на движение няма как да е толкова дори и на най-икономичен режим. Реално е 50+/100, а при настъпване е 100/100 и нагоре. Има доста видеа и няма нужда така мазно да се лъже с този измислен и нереален разход.