IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes отива на съд за отрязан пръст

Системата за затваряне на вратите беше наречена „модерна гилотина“

Вратите с плавно затваряне се поставя на автомобили от висок клас, но те могат да донесат сериозни проблеми на производителя. Системата беше наречена „модерна гилотина“, като заради нея срещу Mercedes-Benz е заведено дело в Аризона), съобщава Car Complaints.


Mercedes-Benz


В съдебния процес се твърди, че заместик-шефът на шерифската служба в окръг Пима е загубил част от палеца си, след като вратите на Mercedes-Benz GLE 450 (моделна година 2020) са се затвориха неочаквано. Те са били оборудвани със система за плавно затваряне, а Ричард Кастигар е пострадал, след като десният му палец е бил поставен във вътрешната страна на B-колоната.

Шерифът е бил закаран в болница, където е претърпял спешна операция. Лекарите са зашили отрязаната част от палеца му, но е било твърдо късно, за да може пръстът му да се възстанови до „състоянието преди нараняването“. Кастигар твърди, че ще загуби поне 500 000 долара заради нараняването и обвинява Mercedes, че не е предупредил потребителите за опасността. В иска се посочва още, че вратите с плавно затваряне нямат гаранции за предотвратяване на подобни злополуки.


Mercedes-Benz


При модела GLE 450 вратите с плавно затваряне се предлагат като опция, струваща 550 долара. При нейното рекламиране от Mercedes твърдят, че „автоматичните помощни механизми тихо и любезно завършват затварянето на вратите за вас или вашите пътници. Просто докарайте вратата до резето й и асистентът за затваряне я притиска внимателно до напълно затворено положение.“

Проверка в „Ръководството на собственика на Mercedes GLE 2020 (PDF)” вратите с плавно затваряне не се споменават директно. В ръководството обаче се споменават рискове като „Части от тялото могат да се заклещят по време на автоматично затваряне на задната врата“. Потребителят също така е предупреден: „Когато затваряте [задната врата], уверете се, че в зоната за затваряне няма части от тялото.“


Mercedes-Benz


По-рано BMW и Jaguar също бяха дадени на съд заради подобни инциденти. Делото срещу BMW обаче беше отхвърлено, след като съдията заяви, че хората прещипват пръстите си на вратите на автомобила, откакто са изобретени самите врати са и BMW не е изключение.

0 от 500
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Петко ( преди 2 години )
    Понеже сме българи - трябва да попитаме - "А, от къде пари?". Там е спорт да се съди за всичко, ако могат да ги изтръскат пари, могат. Как хем ще съм се качил, хем ръката ми ще между вратата и купето? Все пак е ченге, да не е правил демонстрация на други каубои как работи системата и сам да си е наврял пръста там да види какво ще стане?
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Има пара замесника щом кара GLE от 2020!
  • #4
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Като чукчата ( преди 2 години )
    хамериканец не читател а жалбоискател с цел удряне на кьоравото!
  • #3
    18 rate up comment 3 rate down comment
    112 ( преди 2 години )
    Много се кефя на такива бунaци като им падат делата в съда. Все някой им е виновен за нещо след като самите те не внимават.
  • #2
    31 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    някой е искал предсрочно да се пенсионира следващия да пробва като си изкара главата през прозореца и да затвори стъклото сещам се за един виц стопаджийка махала някакъв спрял смъкнал стъклото онази се навела през прозореца онзи вдигнал стъклото излязъл от колата и я опънал някакъв случаен наблюдавал случката и си казал аз пари за кола нямам но такава врата ще си купя
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Граматиката, байно