IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поставки за чаши може да струват 5 милиона долара на BMW

Срещу компанията е заведено дело заради проблем с този детайл от интериора

Срещу BMW е заведен групов иск на стойност от 5 млн долара в съда в Ориндж Каунти (Калифорния), като причината е дефект в поставките за чаши в модела BMW X7. Според оплакването, те не са правилно проектирани и не могат да изпълняват основната си цел – да държат чаши, пълни с течност.


държачи за чаши


Претенциите на групата, завела иска, могат да бъдат обобщени в следното: „Когато течност се разлее в поставката за чашите, проводниците за контролния модул на SRS (въздушна възглавница), който се намира директно под държача за чаши, се намокрят и се повреждат, причинявайки повреда на въздушните възглавници. В резултат на това въздушните възглавници могат неволно да се активират“.

Твърди се още, че проблемът най-вероятно засяга и други модели на BMW освен X7. Ищец по делото е компанията BrightK Consulting, Inc., представлявана от адвокат Хованес Маргарян, според когото има хиляди превозни средства със същата конструкция на поставката за чаши.

Вече има няколко оплаквания за неизправност на контролния модул на SRS след непреднамерено разливане на течност, която след това се просмуква в електрическите части отдолу. Разходите за подмяна и ремонт на модула надхвърлят 2000 долара, които в някои случаи BMW отказва да покрие разходите, въпреки че колите са били в гаранция.

Една от жалбите от март 2021 г. гласи: „Поставих безалкохолна напитка в поставката за чаши на BMW X7 от 2020 г. Капакът не беше добре пуснат и част от содата се разля върху централната конзола на скоростната кутия. Не много, чашата не излезе от държачите за чаши или нещо подобно, а около 95% от течността остана в нея. Колата обаче спря в най-лявата лента на магистралата и отказа да превключи предавките. На таблото се появи надпис „Посетете веднага сервиз на BMW”. Автомобилът беше изтеглен до дилъра, където установиха, че течността е повредила превключватели на скоростите. Цена за ремонт – 2900 долара, които не се покриват от гаранцията“.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 2 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 2 години )
    Ако пък се напикае на седалката, при включено отопление, може да даде на късо и на малоумният реднек да му изпържи топките.Докъде я докараха тея ***.Да си карат огнедишащите змейове с малкия мотор 5,7 литра и да се кефят на всяка бензиностанция
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Армен хамбарцУнян ( преди 2 години )
    Арменците сме след еврейте по жадни за парички. Нема страшно ще ги изнудим от БмВ да дадът парички... Ако си излезете и една кофа вода на таблото дали ще има проблеми
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ще излезе , че немските инжиниъри са по зле от британските учЕни от статиите на вчера.беге
  • #9
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Ffg ( преди 2 години )
    По принцип чашодържачи поставени на това място в която и кола да е е тотално безумие.
  • #8
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Даниел ( преди 2 години )
    аэ эа това си карам Е46 ,няма такива екстри чашодържачи :)
  • #7
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Немски Енженер ( преди 2 години )
    Хахахаха, мита за най-великите Енженер - немския
  • #6
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Панов ( преди 2 години )
    Няма по-голям кеф, да си пиеш кафето сутрин, докато слушаш новините на път за работа. Ама не в бмв.
  • #5
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Дали е правилно да пиеш в колата е едно а съвсем друго когато производителя ти е направил държа за чаши който не върши работа и дори е опасен
  • #4
    33 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Номер 3. Клавиатурата не държач на чаши с течности....а това в колата е. При конструирането му трябва да е предвиден евентуален риск от разливане, поради конкретното му предназначение. Не давайте моля ви неуместни сравнения. Ако си купиш водоустойчив часовник....и се напълни с вода на първото потапяне, тогава какво ще кажеш?
  • #3
    11 rate up comment 19 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 2 години )
    Типично по американски. Сто глупости ще измислят да съдят производител, само и само да им паднат лесни пари. Предполагам второто обвинение към БМВ е, че при отварянето на вратата в автомивка влиза вода в купето.