IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Един Mercedes-Benz EQS и над 1200 S-Class влизат в сервиза

При луксозните седани е открит бъг в системата за спешни повиквания

Компанията Mercedes-Benz организира поредната сервизна акция заради проблем с функцията за спешни повиквания eCall. Според съобщение на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) тя или не е налична, или не се активира при стартиране на автомобила, което означава, че в случая на нужда шофьорът не може да се свърже с аварийните служби.


Mercedes-Benz EQS


Представител на германския производител заяви, че в контролния блок на автомобилите има софтуерна грешка, заради която оперативният модул не отговаря на оперативните изисквания. Той може да да предаде грешна информация и при нужда спасителните екипи да не бъдат насочени към местоположението на превозното средство.

В случая на нужда от eCall собствениците на засегнати превозни средства вероятно ще получат предупредително съобщение на дисплея или да нямат достъп до услугите Mercedes me connect. Проблемът се е появил още през май 2021 г., като почти всички автомобили, произведени след това, са получили нов софтуер на модула за комуникации.


Mercedes-Benz EQS


Сервизната акция ще засегне автомобили един единствен Mercedes-Benz EQS450 (моделна година 2022 г.), най-малко 1161 Mercedes-Benz S500, произведени между 15 февруари и 4 декември 2021 г., и 77 Mercedes-Benz S580, произведени между 15 февруари и 4 декември 2021 г.

Превозните средства, оборудвани с абонаментната услуга Mercedes me, ще получат актуализация от разстояние. Автомобилите без абонамент за Mercedes me ще трябва да бъдат закарани до представителство на Mercedes-Benz, където ще бъде инсталиран новия софтуер.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500