IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи по-див и по-лек Yaris с две места

Версията GRMN излиза в ограничен тираж от 500 бройки

Toyota представи нова, още по-мощна версия на хечбека си GR Yaris. Премиерата на автомобила, който носи името GRMN Yaris, се състоя на автосалона в Токио, където стана ясно, че този автомобил ще бъде произведен в ограничен тираж от 500 бройки.


Toyota GRMN Yaris


Продажбите на хот-хеча ще бъдат само за пазара в Япония, като за модела ще се предлагат два допълнителни пакета - Circuit Package или Rally Package. Всички варианти са с 6-степенна механична скоростна кутия и премахнати задни седалки. Отпред са поставени спортни седалки Recaro, а каросерията е допълнително усилена.

Под капака на GRMN Yaris се намира познатият 1,6-литров бензинов турбо-мотор с 3 цилиндъра, който запазва мощността си от 268 к.с. (по японски спецификации). Максималният въртящ момент е леко увеличен – от 370 на 390 к.с. Хечбекът разполага с механични диференциали с ограничено приплъзване както отпред, така и отзад, вместо диференциалите Torsen при стандартния модел.


Toyota GRMN Yaris


Подобренията, включени в пакета Circuit, включват поръчкови 18-цолови джанти от BBS, увеличени спирачки, нови регулируеми амортисьори Bilstein, задно крило от въглеродни влакна и удължени странични прагове, като това помага за намаляване на теглото с 20 кг спрямо стандартния GR Yaris. Версията Circuit Package на GRMN Yaris също се предлага с покритие от матова стомана, което ще бъде ограничено до само 50 единици.

Що се отнася до Rally Package, той включва нови амортисьори и стабилизатори на Toyota, както и ролбар. Този вариант е с 30 кг по-лек от GR Yaris. Цените на GRMN Yaris стартират от 64 108 долара, като с пакета Circuit достиган 74 183 долара, а с Rally – до 73 410 долара.


Още снимки на новата версия на Yaris - вижте в галерията:


Toyota ще проведе лотария, за да определи собствениците на 500-те единици от специалната серия.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Как, бе? До 2 ( преди 2 години )
    Ти имаш ли представа тая Тойота с тия коне и Тва окачване какво чудовище е?съотношението маса конски сили е убийствено при Яриса...доколкоъл за парите в САЩ всичко е по евтино, НО Специалният Ярис се прави само за Доместик Маркета в Япония!!
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    До Някой си #2 ( преди 2 години )
    Усещането на малка кола с тези килограми и к.с., няма нищо общо с кола като Мустанг. И съм сигурен, че примерно на Нюрбургринг малката Тойотка ще опъне каишите на Мустанга. А вече избора на кола за развлечение е личен :)
  • #2
    2 rate up comment 14 rate down comment
    Някой си ( преди 2 години )
    В щатите за 28к долара може да се купи базов мустанг или додж чалънджър със 3.6л двигател и мощност от 300 коня,както и доста други коли в базово ниво на оборудване за 70к може да вземеш базов Хелкат със малко над 700 коня.Аз определено бих предпочел пред този Ярис!
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Ох колко сте п...ти ( преди 2 години )
    Въртящия момент не се мери в к.с. а в Нютон метри.