IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota подготвя малък SUV в стила на Land Cruiser

Електрическият Compact Cruiser ще носи черти и на ретро-вдъхновения FJ Cruiser 

Toyota има богата история със способни оф-роуд машини, като се започне от легендарния Land Cruiser, мине се през базирания на него FJ Cruiser с ретро дизайн (продаван между 2006 и 2012 г.) и се продължи с 4Runner и пикапа Hilux. И смята да продължи да залага на способностите извън пътя дори и с навлизането си в електрическата ера.


Toyota Compact Cruiser EV


В подкрепа на горното, са някои от бъдещите модели, загатнати вчера с лансирането на цели 16 електрически машини, които ще бъдат лансирани на пазара до 2030 година. И по-конкретно малкият SUV, наречен за момента Toyota Compact Cruiser EV, който е в стила именно на Land Cruiser и FJ Cruiser и подсказва за възможности извън утъпканите пътища.

Машината е с прагматичните черти на офроудър и задължителните предпазни панели по купето. Пътният просвет е доста сериозен, гумите са масивни за всякакви терени, налични са силови брони и необичаен преден капак. Конкуренти на бъдещия модел се очертават модели като Jeep Wrangler и Ford Bronco, които за момента са с планирана (и реализирана) електрификация, но под формата на хибриди.


Toyota Compact Cruiser EV


В презентационното видео на новите концепции се мерна и час от интериора на новия Compact Cruiser, като е ясно, че той е с дигитално инструментално табло, мултимедия с голям екран и странен дизайн на волана. Техническа информация за момента липсва, но се очаква всъдеходът да е на модифицирана версия на платформата TNGA.


Toyota Compact Cruiser EV


Естествено, задвижването ще е на четирите колела, за което ще се грижат два електромотора - по един на всяка ос. Капацитетът на батерията би трябвало да е сходен с този на акумулаторите в останалите задаващи се електромобили на марката.

На пазара Toyota Compact Cruiser EV най-вероятно ще се появи през 2024 година, може би с различно име. Според запознати с вътрешна информация източници, стартовата цена на модела ще е около 35 000 долара.

0 от 500