IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как шефът на Toyota се забавлява с GR Yaris

Акио Тойода спази обещание от преди повече от 10 години (ВИДЕО)

Когато Акио Тойода пое управлението на Toyota преди повече от десетилетие, той обеща да направи колите на марката по-забавни за управление. Оттогава японската марка представи много повече спортни модели като 86 (по-късно GR 86), Lexus LFA, възродената Supra и новия бранд Gazoo Racing.


Акио Тойода


Всъщност, именно Тойода беше ключовата фигура в даването на доза адреналин на марката, като самият той е голям фен на спортните коли. Босът на Toyota участва в „24 часа на Нюрбургринг“ и дори получи няколко урока по рали-шофиране от 4-кратния световен шампион Томи Макинен. Явно тези уроци са се отплатили, защото Тойода направи няколко много ефектни изпълнения с рали-версията на GR Yaris.

Идеята в случая е да се популяризира участието на Toyota в световния рали-шампиона (WRC), което през тази година беше много успешно. Японският производител спечели първото място при конструкторите и помогна на Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия да завоюват 8-ата си титла при пилотите. Затова и не е изненадващо, че Тойода е в отлично настроение и истински се забавлява с автомобила.



Всъщност, президентът на Toyota не е единственият шеф на голяма компания, който обича да се състезава. Настоящият изпълнителен директор на Ford Motor Company – Джим Фарли, както и Улрих Бец, който допреди няколко години начело на Aston Martin също са запалени по автомобилните спортове.

Видео: YouTube

0 от 500