IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Toyota върна модел за доработка

Дебютът на новото поколение на спортното купе GT86 се отлага с година

През последното десетилетие Toyota и Subaru продаваха създадено със съвместните им усилия спортно купе под три различни марки (техните две плюс Scion), като на практика това беше един и същ автомобил, който се различава единствено по емблемите.


Toyota GT86


Второто поколение на Subaru BRZ излезе през ноември миналата година, а през тази трябваше да се появи и версията на Toyota, която са получи името GR86. Премиерата на модела обаче се отлага с една година, твърди японското издание Best Car Web.

Според информацията, лично президентът на Toyota - Акио Тойода, е наредил готовата кола да бъде преработена. Той е поискал от инженерите, купето да се отличава от BRZ най-вече като производителност. Моделът на Toyota не трябва да бъде много по-бърз от този на Subaru, а да получи нови настройки на шасито и управлението.


Subaru BRZ


Заради изискванията на Тойода, новото GT86 (GR86) ще излезе не по-рано от март 2022 година. От това, поне засега печели Subaru, тъй като компанията ще може да продава своето BRZ (на снимката). То се задвижва от 2,4-литров боксер с мощност 231 к.с. и 249 Нм.

Снимки: Toyota, Subaru

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Шефът на Тойота трябва да ги върне дизайнерите обратно на чертожната дъска и този дизайн в коша.
  • #2
    6 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ами какво ми слагате минуси.Да не би да ви харесва това купе, прилича на тумбеста сапунерка, краден дизайн от Форд Пума новата. Толкова ли Субару и Тойота не могат да направят ниско спортно купе с аеродинамчен дизайн,каквито правеха 80-те и 90-те години до Селика до 2006-та последната. Оттогава някакви масивни табуретки като че ли трябва да се биеме на фронта с тях. Това е спортно купе,а не локомотив! Спортното купе не само трябва да е леко,а и трябва да изглежда динамично,а не като пън.
  • #1
    4 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Много грозно купе, и съм фен на Тойота, но новия им дизайн е потресаващо груб и недодялан. Става въпрос за сивото купе на Субару.