IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бърза всъщност е базовата Toyota Supra?

Японската спортна кола се представя впечатляващо, но има и един проблем (ВИДЕО)

Всички знаят, че новата Toyota Supra до голяма степен е разработена от BMW. Създаденият с германска помощ спортен автомобил сега стъпва на европейските пазари и в базовата си версия - Supra 2.0, която беше изкарана на магистрала без ограничения на скоростта, за да може да се видят нейните пълни възможности.


Toyota Supra


На теория характеристиките на японския спортен автомобил не са чак толкова впечатляващи. Под капака е поставен 4-цилиндров бензинов турбомотор, който развива мощност от 258 к.с. и 400 Нм. С подобни показатели могат да се похвалят и много хот-хечове, предлагани на Стария континент, които, освен това, са и по-евтини.

В случая Supra 2.0 обаче се справя наистина впечатляващо, като успява да вдигне 100 км/ч за 5 секунди, а до 200 км/ч достига за 20,6 секунди. В един момент километражът на спортната кола показва 260 км/ч, което  си е забележително постижение.



Е, има и малък, но съществен проблем. В Германия, например, цените на базовата версия на Supra започват от 49 290 евро, което не е никак малко поставя доста въпросителни относно евентуалните продажби на този модел. За горе-долу същата сума може да се купи BMW с подобна мощност, а това вероятно ще е проблем за Toyota.

Снимка и видео: YouTube “

0 от 500