IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го първия електрически кросоувър BMW M

„Напомпаното“ iX M60 получава мощност от 619 к.с. и пробег 575 км

Китайски журналисти разкриха външния вид и характеристиките на първия електрически кросоувър BMW M. Топ-версията на модела ще получи два електромотора със съвкупна мощност от 619 к.с. и 1100 Нм максимален въртящ момент.


BMW iX M60


Първият електрически кросоувър на подразделението BMW M трябваше да дебютира на изложението CES в Лас Вегас тази седмица, но баварският производител се отказа от участие заради коронавируса. От BMW обявиха, че ще представят кросоувъра онлайн, но бяха изпреварени от китайското издание Autohome, което разкри външния вид и характеристиките на електромобила.

Като цяло, екстериорът и интериорът на BMW iX M60 са почти същите като на версиите iX xDrive40 или iX xDrive50 в най-високите нива на оборудване. Принадлежността към най-високия клас се вижда от бронзовите акценти, емблемите М на калниците и написа M60 на вратата на багажника.


BMW iX M60


Капацитетът на батерията все още не е обявен, но изглежда, че при iX M60 той ще бъде 105,2 кВт/ч (колкото при xDrive50), но заради различното калибриране на двигателите пробегът ще бъде намален с 9% (до 575 км). Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 0,8 секунди по-малко (3,8 секунди), а максималната скорост е увеличена с цели 50 км/ч (до 250 км/ч).

Електрическата „емка“ би трябвало да се отличава и по шасито със завиваща задна ос, но това все още не е потвърдено официално. Очаква се, че това ще стане през тази седмица, когато ще се състои и премиерата на модела. А продажбите на първия кросоувър BMW M без двигател с вътрешно горене ще стартират през лятото на тази година.

Още снимки на първият кросоувър BMW M - вижте в галерията:

Снимки: Autohome

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Jdm ( преди 2 години )
    Хората на бъдещето са слепи.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Nasko ( преди 2 години )
    Мда.... гроздето е кисело... четейки коментарите.
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Очевидно е, че българите не сте дорасли за прогрес. В развитите държави БМВ бележи рекорд след рекорд. И аз имам БМВ и аз плащам 40 евро за крушка и 200 евро за свещи(щото са 6бр.) ама всеки ден се радвам на тази кола като от първия ден. Та или ние на запад или вие в бг бъркате нещо в преценката си. Като погледнем кой къде е, за мен картината е ясна.
  • #7
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Боб ( преди 2 години )
    Прилича на кофа за смет с решетка колкото пугунен радиатор
  • #6
    7 rate up comment 5 rate down comment
    IM-A-дртиВайтBoY! ( преди 2 години )
    Иам чувството, че и МБенца и БеНеВе-тата са се фанали в общо негласно съревнование в конглокса - Кой от тях да произведе и предложи на "простия" "задръстен" консуматор възможно най-ГРОЗНИя дизайн на всички времена... И дори тая мязаща на злобен чакал и/ли койот (от щатския филм) МултиПла на ФИАТа, както посочи по-долу един друг коментиращ, е на пръв поглед по-"приемлива" и от този свръх-напомпан дзвер с цена - над 300 бона, със сигурност - нема нужда да проверявам, напълно излишно е.
  • #5
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Иванов ( преди 2 години )
    Реално, на никой не му трябват 700 коня и завищи задни колела. Всичко това е за избиване на комплекси и удължаване на пи.ки. Немците са хитри - прибират парите на комплексарите с малки пи.ки.
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сигурно има такъв звук, но да си го настройваш от аудио системата ;)
  • #3
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Безумно грозно и просто безумно. За какво ми е М-модел без звука на 6така или 8мака? 3.8 до 100 е колкото и на бензиновия Х3М, който е с... мисля 500 коня. По-добре 1.1 Дачия, ще е по-забавна за каране
  • #2
    13 rate up comment 6 rate down comment
    До #1 ( преди 2 години )
    Може да е грозофил, но понеже е БеНВе ще го купуват, както купуват i3. Ако беше друга марка *** щеше да вика "бегай то'а ***"
  • #1
    11 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Страшен грозофил. Прилича на уголемено i3.