IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три от най-безопасните употребявани коли с цена до 20 000 лв.

Нека разгледаме по-отблизо най-сигурните автомобили, налични на пазара

Купуването на нова кола с ограничен бюджет със сигурност изисква компромис. Но това не означава, че ще трябва да се откажете от полезните предимства, които съпътстват по-скъпите автомобили. Просто трябва да изберете запазен и малко употребяван автомобил, но по-важното, което трябва да направите, е да подредите правилно приоритетите си.


safety


Днешният автомобилен пазар ни глези с хиляди разнообразни предложения с богат избор от двигатели, каросерии и нива на оборудване. Сред предложенията обаче има модели, които могат да доставят хора и стоки от точка А до точка Б не само удобно и икономично, но и безопасно. Изборът на кола е като изборът на жена: повечето са привлекателни по свой си начин и е трудно да се реши. Често цената се превръща в основен показател за качество, но, противно на общоприетото схващане, добрата кола изобщо не трябва да е скъпа.

Всяка година автомобилите стават все по-модерни и технологично напреднали и дори сред моделите в ценова категория до 20 000 лева има достойни кандидати. Сега ще ви покажем кои от тях са проектирани със специален акцент върху безопасността?

За да ви улесним да направите първите стъпки в търсенето си, ние съставихме списък с популярни автомобили на стойност под 20 000 лв. и след това проверихме нивото на безопасност на всеки според оценките на водещите организации в тази област - тези, които се занимават с професионални краштестове. А това са: EuroNCAP, ADAC и DEKRA.


safety

За съжаление до края на 2021 г. цената на някои от офертите може надхвърли сумата от 20 000 лв., но все пак е добре да обърнете внимание на малко употребявани коли, а не на бюджетни чисто нови, защото те все още не могат да се похвалят нито с разширена функционалност, отговорна за защитата на пасажерите, нито с добри резултати в краштестовете. Постигат добра оценка само с допълнителни опции и пакети, а това е скъпо удоволствие.

Ето и кои автомобили могат да предложат петзвездна безопасност дори и на по-ниска цена.

1. Volkswagen Golf 

Тук става дума за седмата генерация на модела, която за разлика от "шестицата" е оборудвана с ESP във всичките си версии. Новият Golf Mk8 също е много безопасен, но цената му съвсем не е по джоба на средностатистическия българин.


safety


А на вторичния пазар можете да намерите сравнително свежи модели 2-3 пъти по-евтини от осмата генерация. Golf отдавна се счита за една от най-приятните коли за шофиране с репутация, която датира от десетилетия.

Освен това е много практичен и е добър избор за младо семейство. Автомобилът е идеален както за градски пътувания, така и за маршрути на среден разстояния. По отношение на безопасността Golf също е на ниво, като след краштест, "седмицата" печели максималните пет звезди.

2. Honda Civic 

Моделът предлага много опции за конфигурация. Всички модели на каросерията на този компактен автомобил са ефектни, въпреки някои по-бюджетни решения. Но въпреки по-"по-обикновения интериор" има какво да заобичате в Civic, дори и в базовата ѝ версия и това е безопасността.


safety


По отношение на безопасността, Civic също има отлични резултати. В случая, предвид нашата горна ценова граница, говорим за деветото поколение на модела - една кола, все още изглеждаща доста модерно.

3. Renault Meganе

Още едно интересно предложение. Лошата репутация на второто поколение имаше положителен ефект върху качествата на по-новите генерации. Има наистина много предложения в диапазона от 10 000 до 20 000 лв.


safety


Интересно е, че за тези пари може да се намери отлична версия отпреди 2-3 години, чийто пробег не надвишава 50 000 км. И най-важното - безопасността също е на много високо ниво: Renault не прави колите здрави като танкове, но те са в състояние да защитят както шофьора, така и пътниците на пътя.

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Gotinbg ( преди 2 години )
    Рено Меган е супер!!!
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    СААБ 9.3 ,98-02 ( преди 2 години )
    Най -здравата кола правена някога в Европа....Шведския танк по здрав от руските...Карам го вече 21 години и е на 980 000 км.Купих си я 2000 година в Холандия от пенсионер на 1 година и на 3500 км.
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    СААБ 9.3 ,98-02 ( преди 2 години )
    Най -здравата кола правена някога в Европа....Шведския танк по здрав от руските...Карам го вече 21 години и е на 980 000 км.
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    СААБ 9.3 ,98-00 ( преди 2 години )
    Най -здравата кола правена някога в Европа....Шведския танк по здрав от руските...Карам го вече 21 години и е на 980 000 км.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Toйота ( преди 2 години )
    Голф1 и 2 бяха много здрави и качествени.От 3 генерация нататък качеството не е същото.Имам опит с Рено Рапид(Закрит пикап на базата на Рено5).Карахме го повече от 10г без никаква подръжка.Чукаше тракаше,но никога не спря.Сега карам тойота модел 98г.Купих я през 2004.Кола която се кара всеки ден.Няма вече такава здравина и качество в съвременните автомобили
  • #9
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Toйота ( преди 2 години )
    Ако всички коли по света бяха Тойота може би автосервизите щяха да са минимум със 70 процента по-малко
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Бат Вал ( преди 2 години )
    РЕНО е много добра кола, само караш, карал съм ги почти всички.....! Колата е не претенциозна и евтина за поддържане!
  • #7
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Вуйчо ( преди 2 години )
    Тая класация сигурно е някаква шега. Пропадането на Голф и Рено в нея е абсолютно несериозно. Съгласен съм с колегата по надолу, че например Волво е светлинни години пред посочените марки по отношение на безопасността.
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Имам Меган 2 1,5 дци , много добра кола, карам е вече десета година, за тези години съм сменил почти всичко по окачването, карам е всеки ден по лош път 70 км.до и обратно от работа. По двигателя нищо не съм пипал, по електрониката също.
  • #5
    16 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нека да ги сблъскаме с волво xc90 или xc70. И тях можеш да намериш за под 20 хил лв. Нещо са ви кофти предложенията!