IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-велики BMW-та според Top Gear

От позабравеното 700 до актуалното все още М2, това са наистина ключови автомобили

Компанията BMW съществува от 105 години и е произвеждала автомобили през 94 от тях, така че всеки опит да се подберат най-добрите 10 модела в историята й неизбежно ще роди разгорещени спорове. Елегантни класики, култови масови коли, спортни чудовища, странни концепти с подписа на дизайнери като Джуджаро и Гандини: обективният избор наистина е невъзможен. Което не пречи на множество издания да продължават да се опитват. Поредният такъв опит е на британското Top Gear и самите му автори предупреждават, че няма претенциите да е изчерпателен списък. Затова чувствайте се свободни да добавите своите предложения в коментарите под статията. Само едно уточнение: 10-те коли са подредени единствено по хронологичен ред, а не по значимост.
  
  
10-те най-велики BMW-та според Top Gear (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Карам е38 7серия. Супер машина, но не я видях в класацията!Може би, защото е скъпа,не знам.
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Карам е90 ( преди 2 години )
    Вместо 700 и i3 можеше да бъдат е46 и е92 м3 :P
  • #6
    7 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мамо виж каква кола БМВ съм купил. Хм, че то в нашето село всички *** ичат такива.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За мен е Е21 поне като визия.
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Crane ( преди 2 години )
    BMW 3-та серия Е46 е най-красивата кола, а 7-*** серия Е 38 е последната истинска седмица. Но нещо не ги виждам в класацията, независимо, че Е46 е първият техен автомобил, преминал 2 милиона продадени.
  • #3
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Колега, на мен НОРМАЛЕН ми се римува с банален. А и явно си ограничен до изкривената БГ реалност. За мен, най великото БМВ е моето. Всеки път като приближавам колата се усмихвам. Всеки път като ритна газта се смея на глас. Да ,май има нещо ненормално в тия коли. Ненормално, неморално, НЕбанално.
  • #2
    18 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Най- големият недостатък са хората които ги карат. Рядко се среща нормален с бмв
  • #1
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Фен ( преди 2 години )
    съм на дизайна на моделите от "е" сериите и нататък. Имал съм възможността да шофирам BMW. Личи си, че е вложена доста добра инженерна мисъл в изграждането на автомобилите, от гледна точка на задвижване, а и на комфорт. Нямам достатъчно голям досег обаче с тях, за да се сблъскам с недостатъци. А може и да няма такива :D! Това, което ме учудва в някои модели е как всички компоненти от задвижването на колата са толкова компактно и нагъсто събрани под капака, въпреки размерите им.