IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните коли втора ръка в България?

В Топ 10 за тази година са само германски автомобили

Кои са най-продаваните модели автомобили в България? Всеки месец ви осведомяваме как изглежда класацията при новите коли, само че те са само върхът на айсберга. До 1 декември у нас са регистрирани 24 339 нови автомобила, докато употребяваните са цели 201 586 - над осем пъти повече.  


Volkswagen Golf Harlequin
Остава ли си България "страната на старите голфове"? При новите автомобили в Топ 10 няма нито една германска марка. При употребяваните няма нито една друга освен германска


А що се отнася до предпочитанието към отделни модели, между двата списъка няма почти нищо общо. При новите автомобили разбираемо най-популярни са бюджетните варианти - в Топ 10 са три модела на Dacia, две френски малолитражки, японски и чешки компактен модел и три азиатски кросоувъра.
При употребяваните обаче от тях няма и следа. Челната десетка се състои изцяло от германски автомобили, като шест от тях са от премиум сегмента.

По всичко личи, че и в този сегмент от пазара клиентите са станали по-платежоспособни, защото бестселъри от миналото като Opel Corsa, VW Polo и Ford Focus са изпаднали във втората десетка, а Renault Clio, Renault Megane и Fiat Puntо не влизат дори в Топ 40. Нека само отбележим, че всички цитирани тук числа се отнасят само за автомобили, регистрирани от МВР в категориите М1 и N1.


български пазар, употребявани, възраст, графика
   
    
Като употребявани автомобили се водят всички на възраст над 6 месеца, но всъщност относително по-новите коли втора ръка са само капка в морето - едва около 7% са на възраст по-малко от 5 години. Около 15% са между 5- и 10-годишни. Огромното мнозинство са автомобилите над 10 години - 78%.
  
  
Най-продаваните коли втора ръка в България (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #18
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Тони ( преди 2 години )
    Забравиха май голф 4
  • #17
    15 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    Който няма Голф, нищо няма. И голфовете в Европа се виждат много по често отколкото в БГ. Сигурно и европейците са глупави!?
  • #16
    25 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Абе, народът ни е супер. Само колите ни дето са по-стари, но това не зависи от народа, а от Великите сили и географското ни разположение.
  • #15
    28 rate up comment 7 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 2 години )
    Интересно колко е интелигентна нация,която в около 90% вярва в гледачки,магии,уроки,тел.измами и т.н.?? А,, и в километража на 15-20г. коли "ноФ внос"!
  • #14
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Вин ( преди 2 години )
    12 Не съм използвал думата "глупав" и нямам за цел да обиждам, само анализирам фактите! Относно съвета ви да емигрирам, ако го отнесем към всички живеещи в България, които виждат нередности и изостанало мислене сред сънародниците, то никой няма да остане на територията! Весела Коледа!
  • #13
    27 rate up comment 20 rate down comment
    Иванов до 12 ( преди 2 години )
    Народа ни не е глупав- ще умра от смях. Ти на земята ли живееш? Народа ни е най- простия в Европа. Нема как да си най-беден и болен и да си умен. Иначе за колите- дизелите над 5 год трябва да се забранят. Карането на кола не е задължително и ще става все по-голям Лукс. Свиквайте , че ще се наложи да се изхвърлят 18 годишните ***.
  • #12
    24 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Затова ли всеки ден замърсявянето на въздуха с фпч е между 2.5 и 10 пъти над нормите щото народа не е глупав и тн.Народа не е глупав да народа е кре тен ски
  • #11
    19 rate up comment 19 rate down comment
    до 7 ( преди 2 години )
    Народа ни не е глупав и добре си обмисля парите за харчене! А щом го обиждаш ясно показваш кой точно е комплексар! И ако обичаш, не ни давай пример с комшиите от юг, като толкова ти харесват толкова емигрирай там!
  • #10
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Антон ( преди 2 години )
    Япония извън Азия ли е???
  • #9
    16 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "При новите автомобили в Топ 10 няма нито една германска марка. При употребяваните няма нито една друга освен германска". Извод - българинът купувай най-доброто съотношение цена-качество.