IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota, Suzuki и Daihatsu работят по спортна кола

Дали тово не означава завръщане на Toyota MR2?

Изданието Best Car Web пусна материал, в който се твърди, че Toyota работи по спортен автомобил със средноразположен двигател. И макар за момента това да се води слух, японската медия се позовава на свои анонимни източници от компанията. Нещо повече - според информацията проектът е общ между Toyota, Suzuki и Daihatsu.


Toyota MR2 Concept


Все още няма никаква по-конкретна информация по евентуалния проект, но според журналистите, целта е колата със средноразположен мотор да дебютира до 2025 година. На този етап, обаче, ви напомняме, че това е само слух, като няма никакъв документ или по-ясно твърдение, което да го подкрепи. Но може всичко това да се окаже основателно...

Toyota и Suzuki в момента имат доста сериозно партньорство, което бе задълбочено през 2019 година, след като двете компании започнаха да си споделят модели и технологии. Оттогава, няколко ребрандирани модел от двете страни се появиха на пазара, като Suzuki Swace и Across, представляващи съответно Toyota Corolla и RAV4 или Toyota Rumion за азиатските пазари, която е всъщност миниванът Suzuki Ertiga.


Toyota MR2 Concept


Историята между Toyota и Daihatsu датира от далечната 1967 година, когато двете компании започват да си сътрудничат. В края на 90-те от Toyota купиха контролния пакет акции от Daihatsu, а през 2016 по-малката компания бе напълно погълната и стана подразделение на една от най-големите автомобилни компании в света.

Връщайки се на спортния модел със средноразположен двигател, няма нищо добавено към ексклузивния материал на Best Car Web, освен това, че се очаква машината да бъде конструирана на изцяло нова архитектура. И че най-вероятно ще носи името Toyota MR2 (няма идея дали ще се предлага и от другите марки), за чието възраждане японската компания от време на време намеква. Последно - за електромобил, при скорошната презентация на 15 бъдещи екологични модела.

0 от 500