IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi увеличава инвестициите за електрификация до 18 млрд евро

До 2025 г. компанията ще предложи повече от 20 модела на ток

Германският производител Audi увеличава инвестициите за електрификация и хибридизация на гамата до 18 милиарда евро през периода 2022-2026 г. Тази сума е близо 50% от общия план, който предвижда да бъдат похарчени 37 милиарда евро за научноизследователска и развойна дейност, както и за модернизация и откриване на нови производствени мощности в заводите на марката.


Audi


Трансформацията на Audi в производител на електромобили още през тази година доведе до удвояване на броя на предлаганите изцяло електрически модели. Те вече са четири - Audi e-tron GT quattro, Audi RS e-tron GT, Audi Q4 e-tron и Audi Q4 Sportback e-tron, като целта е през 2025 г. техният брой да нарасне до 20.

В Audi планират до 2030 г. да предложат на клиентите си истинската електрическа екосистема, а само 3 години по-късно компанията ще прекрати напълно производството на автомобили с двигателя с вътрешно горене. Едновременно с това, до края на десетилетието марката трябва да увеличи като цяло производството си от 1,8 млн коли на година сега до над 3 млн.


Audi


В компанията ще се стремят към завръщането на дългосрочен марж на рентабилност от над 11%. Audi разработва и пилотен проект за изграждане на станции за бързо зареждане в градски райони. Иновативните хъбове са насочени към клиенти с ограничени вътрешни възможности за зареждане с гориво и имат за цел да компенсират скокове в търсенето, което прави възможно разпространението на станциите, независимо от обхвата на локалната мрежа.

Първият хъб за зареждане на Audi, ще бъде открит на 23 декември и ще гарантира зареждане с мощност до 300 kW, както и зона за отдих с възможност за резервация на колонка за зареждане. Модулната структура ще използва акумулатори, които вместо да бъдат изпратени за рециклиране, са предназначени за повторна статична употреба. За това ще помага и система от фотоволтаици, поставени на покрива – така произведената устойчива енергия се добавя към това, което се съхранява през нощта в модулите на батериите и се доставя през дневните часове.

0 от 500