IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Audi поиска производството на изкопаеми горива да спре

До 2025 г. в моделната гама на германската марка ще има 20 електрически автомобила

Главният изпълнителен директор на Audi - Маркус Дюсман, определи производството на въглеводороди като основна причина за изменението на климата. Това стана по време на конференция, посветена на климатичните промени, организирана от списанието Speigel и фирмата за консултантски услуги BCG.


Audi e-Tron


„Промяната на климата е причинена от изкопаемите горива, които извличаме от земята. Това трябва да спре. Имаме нужда от общество, свободно от вкаменелости “, категоричен беше шефът на Audi.

По-рано тази година компанията обяви, че ще има 20 изцяло електрически превозни средства в гамата си до 2025 г., а през 2033 г. ще спре да предлага двигатели с вътрешно горене. Всички модели на Audi още от 2026 г. ще бъдат електрифицирани.

Според Дюсман, в момента „plug-in хибридите преодоляват пропастта между автомобилите с конвенционални двигатели и по този начин изглаждат прехода към електрически бъдеще“. Той е на мнение, че през следващите няколко години на пазара все още има място за хибридни автомобили.

„Там, където има електрически автомобили, трябва да има и зарядни станции, но те не трябва да бъдат прекалено много. Не смятам обаче, че поставянето на батерии с голям капацитет, осигуряващи 1000 км пробег, ще се превърне в тренд. Подобно нещо ще направи зарядните станции излишни“, допълни шефът на Audi.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А сега да се обърнем на запад и да видим защо Сърбия протестира- може би заради пушека на дизелите? Или заради тоталното съсипване на природата при добива на редки земни елементи?
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Учителя ( преди 2 години )
    Какво мисли АУДИ не е важно. Важно е какво мисли *** за електромобилите. *** е най-големия разбирач....
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А батериите с какво ги правят? С елементи дошли от Марс ли?Тоя не го знам на какви хапчета е.
  • #5
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ауди да не вдига толкоз много "пушилката", че вече електрички могат да се сглобяват и в гаража! Да не останат музеен експонат?! Газ до ламарината и пушек за шпек-салама! Славни времена, пичове, ама тези, новите, ще ни разкажат играта... Радвайте се, докато буталата ни карат да танцуваме!
  • #4
    27 rate up comment 8 rate down comment
    Колев ( преди 2 години )
    Те от Ауди да кажат за манипулациите на дизелите, щото и сега, ако си зад техен аетомобил, ти трябва маска и противогаз!!!Лицемери!
  • #3
    23 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ok, всичко хубаво. А от къде идва тока? От жицата може би? И какво правят хората, живеещи в малко жилище на 8ми етаж в град без обществен транспорт и велоалеи, свършващи в нищото? Карат смело по пътното платно докато престъпниците, живеещи в Драгалевци и имащи гараж с РЗП колкото панелен блок се опитват да ги прегазят. Или правят като ромите- не ходят на работа и парите започват да им валят от небето. Ай ше ви и лицемерите
  • #2
    20 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хубаво мисли, ама не е лошо да намалят цените на електричките и тогава ще спре производството на изкопаеми горива.
  • #1
    27 rate up comment 7 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Какво мисли Ауди за електрическите коли е без значение.