IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi реши бъдещето на флагмана си Q8

Големият кросоувър става електромобил, който ще замени модела e-tron

Първият изцяло електрически автомобили на Audi - e-tron, който се произвежда от 2018 година, няма да има ново поколение. Това обяви главният изпълнителен директор на компанията Маркус Дюсман в интервю за RTL Info.


Audi Q8


Шефът на производителя от Инголщад уточни, че моделът, който се предлага и във версия Sportback, ще се задържи на конвейера до 2026 г. А след това неговото място в гамата на марката ще заеме Q8 e-tron, който ще се произвежда в завода на германската компания в Брюксел.

Новият електрически SUV на Audi ще бъде със значително по-големи размери от сегашния e-tron, като той всъщност ще замени и сегашното поколение на стандартния Q8, тъй като от 2026 г. марката ще спре да произвежда модели с двигатели с вътрешно горене. Така Q8 е-tron ще се настани на върха на гамата на луксозния бранд за пазарите в Европа.


Audi Q8


Любопитното обаче е, че Q8, който е изграден на платформата MLBevo на Volkswagen Group и се произвежда в словашкия завод в Братислава няма да изчезне, а просто ще се трансформира в Q9 (така няма да има объркване на имената). Това ще бъде голям SUV с двигатели с вътрешно горене, който още известно време ще се предлага изключително на пазарите в САЩ и Китай.


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Ганю ( преди 2 години )
    Немския дизел ще ни липсва ужасно като мине покрай теб някоя немска ,,ПРЕМИУМ,, нафтова печка със аромат на *** на Ангела Мекрел Ех сбогом VAG
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Сбогом ОООО ( преди 2 години )
    тъй като от 2026 г. марката ще спре да произвежда модели с двигатели с вътрешно горенеСбогом ОООО