IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обнови и спортната версия на флагмана си

Модернизираното S8 излиза на пазара на цена от 144 800 евро

Германският производител Audi представи обновените A8 и A8 L, както заедно с тях показа и удълженото A8 L, предназначено за пазара в Китай. Сега към тях се присъединява и фейслифтът на спортната версия S8, която е един от най-желаните модели на компанията от Инголщад.


Audi S8


Съперникът Mercedes-AMG S63 запазва познатия си вид, но с някои много фини промени. Като за начало, предната решетка вече е малко по-широка от преди и е загубила хоризонталните пръти в полза на нов мрежест модел с елементи, подобни на пчелна пита, които й придават по-спортен вид. Подобен вариант предлага и за обикновеното A8, което за първия път може да бъде оборудвано с външен пакет S Line.

Обновеното S8 получава свежа графика за дигиталните матрични LED-фарове и OLED-задни светлини, които са в стила на последните модели на Audi. Спортната версия, която на някои пазари – като САЩ и Китай, ще се предлага само с дълго междуосие, запазва четирите си ауспуха, типични за модел на Audi Sport. Системата за задвижване на четирите колела е част от стандартното оборудване, както и активното окачане и спортния диференциал. Срещу допълнително заплащане купувачите могат да изберат въглеродно-керамични спирачки.


Audi S8


Задвижването на Audi S8 става с познатия 4,0-литров туин-турбо V8 двигател с 563 к.с. и 800 Нм, който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди. Засега няма, а вероятно няма и да има версия Plus, каквато се предлагаше за предишно поколение на спортния седан. В Audi се въздържат и от направата на RS8, подобно на BMW, където не предвиждат M7.

Продажбите на обновеното Audi S8 в Европа стартират в началото на декември, като вече се знаят цените в Германия. Там те стартират от 144 800 евро.

Още снимки на обновеното Audi S8 - вижте в галерията:

Снимки: Audi


0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    Наистина германците послъгват, но винаги представят колите си, с поне 1-2 десети, по-бавни.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    raiders ( преди 2 години )
    Винаги е била много "арна" А8 още като излезе. Да се чуди човек за какво ти е лимузина до ускорява за 3.8, ако е вярно де, че германците послъгват, я за разход, я за друго. Определено с мерцедес диктуват модата, стига да имаш излишни пари.