IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа електрически кросоувър с 3 реда седалки

Луксозният Q5 e-tron ще се предлага в няколко варианта на задвижване

Още през август стана ясно, че германският производител Audi подготвя нов електрически кросоувър с името Q5 e-tron. Автомобилът беше официално представен на изложението в Гуанчжоу (Китай), като стана ясно, че той представлява луксозен аналог на Volkswagen ID.6 X, който дебютира по-рано тази година.


Audi Q5 e-tron


Двата кросоувъра са проектирани съвместно с китайския SAIC, като са предназначени специално за местния пазар. И всъщност, те представляват удължени версии на предлаганите по цял свят Audi Q4 e-tron и Volkswagen ID.4. В случая е увеличено разстоянието между двете оси, както и задния свес, за да може да бъде добавен трети ред седалки.

Както и ID.6, така и новият всъдеход на Audi има дължина от 4876 мм и разстояние между двете оси от 2965 мм. Салонът може да бъде 7- или 6-местен, като в последния случай на втория ред са поставени две отделни кресла.


Audi Q5 e-tron


В Китай кросоувърът на Audi ще се предлага в две модификации. Бялата (на снимките) е Audi Q5 40 e-tron, като тя е със задно предаване и електромотор с 204 к.с., зареждан с батерия с капацитет 83,4 кВт/ч. Тя изминава до 560 км (по стария цикъл NEDC) с едно зареждане. Червеният кросоувър е в топ-версията Q5 50 e-tron quattro, при която е добавен още един мотор със 109 к.с., като батерията е същата, а пробегът е 520 км.

Освен това, ще се предлага и модификация Audi Q5 35 e-tron, чийто акумулатори имат капацитет от 55 кВт/ч. В случая електромоторът на задната ос развива 180 к.с.

Още снимки на електричекщия кросоувър - вижте в галерията:

Снимки: Audi

0 от 500