IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz вместо Audi – новият канцлер на Германия сменя автопарка

Олаф Шолц си поръча две бронирани лимузини за повече от милион евро

Напоследък сякаш е прието европейските политици да бъдат хвалени за тяхната скромност и пестеливост. Твърди се, че много от тях спестяват парите на честните данъкоплатци, като действат максимално икономично. Оказва се обаче, че има и обратни примери и точно такъв е новият канцлер на Германия.


Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic


Веднага след като седна в креслото на Ангела Меркел нейният наследник Олаф Шолц си поръча не една, а два чисто нови Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic, съобщава Auto Motor und Sport. За всеки от тях производителят ще получи от бюджета на Германия минимум 547 000 евро, а самото производство на бронираната версия отнема 51 работни дни.

Не е ясно, дали новият канцлер ще се нареди на опашката в списъка на чакащите за лимузината или ще бъде обслужен с предимство. До получаването на автомобилите той ще трябва да се вози в колата на Меркел – Audi A8, което също е със специална защита.


Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic


Бронираният Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic е построен на базата на S-Class с удължено междуосие, като под капака му е поставен 6,0-литров с мощност 512 к.с. и система за задвижване на четирите колела. Бронята VR10 от клас VPAM предпазва возещите се в колата от атака с картечница, гранати и спира бронебойни куршуми от снайпер „Драгунов“.

От Mercedes вече обявиха S 680 Guard 4Matic за „най-защитения пътнически автомобил“, като уточняват, че при разработката на неговата защита са използва ултрамодерни биофиделини манекени - специални фигури, които реалистично имитират човешкото тяло, включително кости, тъкани и органи.


Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #8
    19 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тоз пък канцлер що не чете малко тоя форум да му се отворят очите за естетика ми си поръчал такъв Мерцедес! Понеже тука, нали, всичкото е естет и дизайнер!!
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колеги, не се карайте за субективна естетика! Да помислим за сигурността на канцлера. Спомената е само карабина Драгутон,. Ами това е само 7,62 мм. А какво правим с по-яките калибри?! Долу е споменат един от героите на нашето време, когото опитаха да стрелят с рпг.
  • #6
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Естет ( преди 2 години )
    Прав е колегата, колата наистина изглежда като настъпана жаба с тези малки фарове и тази огромна решетка. Разбира се, че ще бъде купувана, защото е Mercedes и хората, които купуват такива нови автомобили не се интересуват особено от дизайна, но и Audi A8 и BMW 7 series имат много по-внушителна и красива визия! Старата S class наистина беше звяр! За китайските таблети в новия модел да не говорим, когато скоро BMW и Audi представят новите си модели в този клас, ще видите какво е лукс и класа.
  • #5
    10 rate up comment 8 rate down comment
    До номер 3 ( преди 2 години )
    Ако екстериора на този модел на S клас ти харесва повече от този на миналия модел, както и от моделите на БМВ и Ауди, ти си тоя, който трябва да се прегледа. Автожурналисти и специалисти от цял свят още от пускането на модела коментираха, че дизайна е много особен, не е в традициите на Мерцедес и прилича на корейски автомобил. Ако на теб ти харесва повече от стария модел - ОК, това е твое право, но много хора са на обратното мнение.
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Млада Герберка ( преди 2 години )
    И за нас по един като за последно преди да са дошли местните избори.
  • #3
    9 rate up comment 6 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Пич, отиди на очен лекар, а после задължително на психиатър!
  • #2
    7 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Той Алексей Петров може да си поръча и да получи такъв Мерцедес и преди новия канцлер, ако реши :-) Брутално грозен автомобил, старата S класа е много по-красива, моделите на БМВ и Ауди в този клас също. Ако не е емблемата на Мерцедес, човек ще помисли, че това е модел на Хюндай /Genesis/.
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    ogalb ( преди 2 години )
    Алексей Петров проявява интерес към излишното Ауди.