IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци създадоха най-необичайния брониран автомобил на света

Въпреки допълнителното тегло, това Ferrari 458 Speciale запазва скоростта си

Американското ателие AddArmor от град Джаксън (щата Уайоминг) създаде един от най-необичайните автомобили в света. Това не е лимузина, всъдеход или ван, а спортно купе Ferrari 458 Speciale.


Ferrari 458 Speciale AddArmor


След доработката машината разполага със защита от клас B4, като издържа на изстрели от пистолет с калибър 9 мм и 44 Magnum. Според авторите на проекта, това ще защити хората в колата при стрелба от безумци или терористи на улицата, в случай на опит за похищение с употреба на оръжие, както и от случайно попадение от полицейски куршум.

Нито отвън, нито отвътре си личи, че това е брониран автомобил. Единствено емблемата AddArmor подсказва доработката, която е в няколко варианта. Базовият се казва Anti-Intrusion Protection и включва многослоеви стъкла от акрил и поликарбонат с дебелина от 20 мм (може и повече, ако клиентът поиска). Вторият елемент са синтетични многослоеви балистични панели във вратите. От AddArmor посочват, че те са 60% по-леки и 10 пъти по-здрави от стоманата, която се използва във вратите.


Ferrari 458 Speciale AddArmor


Всички доработки увеличават теглото на купето само с 60 кг, но пък използването на карбон и на олекотена изпускателна система Capristo позволяват половината от тази тежест да бъде компенсирана и така бронираният автомобил е само с 30 кг по-тежък.

В същото време новата изпускателна система добавя 40 к.с. към мощността на V8 мотора с обем 4,5 литра, който развива 605 к.с. и 540 Нм. Така суперколата запазва заводските си динамични характеристики - ускорение от 0 до 100 км/ч за 3 секунди и максимална скорост от 325 км/ч.

Още снимки на суперколата - вижте в галерията:

Компанията вече е готова да предостави подобен автомобил на желаещите, като ниското ниво на защита Anti-Intrusion Protection Package от AddArmor (усилени врати и прозорци) струва 280 000 долара плюс цената на автомобила. Вторият вариант е оценен на 625 000 долара.

Снимки: AddArmor

0 от 500