IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи X5, което не се страхува от АК-47

Версията Protection VR6 издържа на атака с 15 кг. тротил

BMW представи X5, което не се страхува от АК-47

Компанията BMW представи сериозно бронирана версия на кросоувъра си X5, която е получила името Protection VR6.

Автомобилът изглежда като стандартен X5, но е способен да издържи на доста сериозно нападение. Нивото на защита VR6 означава, че каросерията не може да бъде пробита от куршими с калибър 7,62 мм, изстреляни от автомат АК-47. А ако нападателите се опитат да взривят машината, то BMW X5 Protection VR6 издържа атака от 4 метра с до 15 кг. тротилов еквивалент.

BMW X5 Protection VR6

За да бъде постигнат подобен резултат, специалистите са постави специални панели от високоякостна стомана във вратите и покрива, както и алуминиеви детайли за защита на дъното. Стъклата с дебелина 30 мм издържат на стрелба от ръчно оръжие, а ако бъдат пробити се задейства специална защита от осколки.

Това не е всичко - бронята на този кросоувър може да бъде подсилена допълнително, така че подът му да издържи на ръчна граната. А ако при атаката се използват дронове, то покривът издържа до 200 грама взрив. Специална защита е поставена и на резервоара, а гумите са така проектирани, че да запазят устойчивостта си дори при спадане.

BMW X5 Protection VR6

Въпреки сериозното си тегло, кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди, като това става благодарение на 4,4-литровия V8 двигател с мощност 530 к.с. Максималната скорост е 210 км/ч, като салонът на колата е разчетен за 4 човека. Те могат да разчитат и на специална система за връзка с външния свят.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Motor1

0 от 500