IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz вместо Audi – новият канцлер на Германия сменя автопарка

Олаф Шолц си поръча две бронирани лимузини за повече от милион евро

Напоследък сякаш е прието европейските политици да бъдат хвалени за тяхната скромност и пестеливост. Твърди се, че много от тях спестяват парите на честните данъкоплатци, като действат максимално икономично. Оказва се обаче, че има и обратни примери и точно такъв е новият канцлер на Германия.


Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic


Веднага след като седна в креслото на Ангела Меркел нейният наследник Олаф Шолц си поръча не една, а два чисто нови Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic, съобщава Auto Motor und Sport. За всеки от тях производителят ще получи от бюджета на Германия минимум 547 000 евро, а самото производство на бронираната версия отнема 51 работни дни.

Не е ясно, дали новият канцлер ще се нареди на опашката в списъка на чакащите за лимузината или ще бъде обслужен с предимство. До получаването на автомобилите той ще трябва да се вози в колата на Меркел – Audi A8, което също е със специална защита.


Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic


Бронираният Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic е построен на базата на S-Class с удължено междуосие, като под капака му е поставен 6,0-литров с мощност 512 к.с. и система за задвижване на четирите колела. Бронята VR10 от клас VPAM предпазва возещите се в колата от атака с картечница, гранати и спира бронебойни куршуми от снайпер „Драгунов“.

От Mercedes вече обявиха S 680 Guard 4Matic за „най-защитения пътнически автомобил“, като уточняват, че при разработката на неговата защита са използва ултрамодерни биофиделини манекени - специални фигури, които реалистично имитират човешкото тяло, включително кости, тъкани и органи.


Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Трани ( преди 2 години )
    Цитат:"...Оказва се обаче, че има и обратни примери и точно такъв е новият канцлер на Германия." Демек да му е удобно на задната седалка в мъжка компания :))
  • #17
    6 rate up comment 5 rate down comment
    SS ( преди 2 години )
    Браво на новия канцлер!Правилно е избрал Мерседес,грозна пенсионерска кола,тъкмо за неговите години и визия.
  • #16
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Т.е. ( преди 2 години )
    Канцлерът от магаре се качил на кон! А тук некви панел-дизайнери се пенявят...
  • #15
    4 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Гадно е да се возиш в колата на друг, но самия факт, че не се качва на електромобил говори колко е изостанал господина както и повечето немци, там други коли освен техните рядко се виждат, а японско или корейско направо трябва да се снимаш ако срещнеш.
  • #14
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Естет ( преди 2 години )
    През годините кацлерите на Германия са залагали най-много на Mercedes, но и в доста години са използвали BMW 7 и Audi A8, особено Меркел. Герхард Шрьодер използваше Phaeton в един момент. Така че по-скоро е въпрос на престиж да покажат, че Германия притежава на практика неограничен автомобилен ресурс на производство. Иначе в технологиите на бронировка, едва ли има разлика между Mercedes, BMW и Audi, особено щом става въпрос за сигурността на канцлера!
  • #13
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Естет ( преди 2 години )
    Никой тук не казва, че е по-голям дизайнер от дизайнерите на Mercedes! Казвам, че е имало доста по-красиви и стилни модели на S class през годините, дизайнът на който е непреходен и изглежда добре много години по-късно. Ако този автомобил не беше с емблемата на Mercedes, едва ли много от вас щяха да обърнат внимание на дизайна му и да го харесат. Новият E class например изглежда много по-добре, въпреки, че дизайнът е подобен! Колкото до бронировката, Mercedes със сигурност са се справили отлично
  • #12
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    няма лошо да има последен модел бронирана Ес класа. Все пак човека управлява една от най мощните икономики на планетата...която също си има своите врагове. И нека не се фокусираме в/у модела, а по-скоро в/у това, че са вкарани най новите технологии в бронировката с които Мерцедес Бенц разполагат. Сигурен съм, че това е било водещото при избора, пък и бенца си е символа на Германия.
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Петър ( преди 2 години )
    Здравей форум,чета и малко ми е смешно- разбирам че никой не си дава сметка за каква персона е колата,това че персоната може да има и свои капризи и т. н .......скачаме в една материя която е абсолютно субективно право на този който поръчва и плаща музиката
  • #10
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Иво ( преди 2 години )
    Фен съм на Мерцедес, но екстериора особено отзад не подхожда на Мерцедес!Пазарът уви в Китай диктува модата.
  • #9
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Албен ( преди 2 години )
    Като ви чете чове коментарите(на някои), се чуди, защо все още от Мерцедес не са извикали *** да ги светне как се правят коли.Закъснели са, но може и да чакат колата да стане поне 10 годишна, защото *** разбира най-много от 10 и нагоре годишни "кошници"......и от 3-ка дизел нагоре......!!!