IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски електромобили с 12 години гаранция идват в България

Официален вносител на моделите на Dongfeng ще бъде "Ауто Юнион"

Eдин от гигантите на китайската автомобилна промишленост ще стъпи в България през 2022 и ще предлага модели с рекордната за европейския пазар гаранция от 12 години, съобщиха от "Авто Юнион". Българската компания подписа договор за партньорство с Dongfeng Motor Corporation и ще бъде неин официален вносител у нас.
 
 
Dongfeng Voyah FREE
  
  
Dongfeng, основана през 1969 по лично разпореждане на Мао Дзедун, е от най-старите китайски автомобилни компании. Групата започна да се развива сериозно обаче едва след 2000 година, когато създаде множество джойнт-венчъри с европейски, японски и американски производители за сглобка на автомобили в Kитай. И до днес тя е местният партньор на Renault, Nissan, Honda, PSA Peugeot-Citroen и Kia. Именно инвестицията на Dongfeng спаси Peugeot от фалит след глобалната финансова криза.

Покрай натрупания опит в такива партньорства компанията създаде и множество свои собствени марки. Още не е окончателно изяснено с кои от тях Dongfeng ще стъпи на българския пазар, уточниха от "Ауто Юнион" пред Automedia.bg. Повече яснота ще има през януари.

По-рано тази година председателят на Dongfeng Motor Жу Янфън обяви, че Европа е основна цел за експанзия и че групата очаква да изнесе над 100 000 електрически и хибридни автомобила към Стария континент през 2022 година. Компанията си е поставила за цел да електрифицира изцяло пътническата си гама още през 2024.


Кои автомобили на Dongfeng може да видим в България (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500