IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са „най-лакомите“ модели на пазара

Някои от тези автомобили се продават и в Европа

В свят на непрекъснато нарастваща горивна ефективност, все още има сегменти на пазара, в които автомобилите се отличават с огромен разход. Независимо дали става дума за офроудъри, суперколи с огромна производителност или тежки джипове, много от моделите продължават да гълтат големи количества гориво, като това се дължи не само на характеристиките на техните двигатели, но и на начина на шофиране на хората зад волана.

Американското издание Newsweek направи списък от 12 модела, предлагани на пазара в Щатите (част от тях се продават и в Европа). Всички те се отличават с висок разход на гориво, като посочените показатели са след независимо измерване от Агенцията за опазване на околната среда (EPA).

12 от най-лакомите модели на пазара (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #10
    10 rate up comment 3 rate down comment
    До №8 ( преди 2 години )
    Колко трябва да си спрял, че да коментираш коне за разход? Камионите например дали са по 800коня, а пък горят яко, хайде сега потърси къде е причината за това та да си малко повече на ниво следващия път.
  • #9
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Разбрахте ли ( преди 2 години )
    Ето защо света минава към електромобили и Тесла има толкова продажби. Дори най-мощният модел с над 1000 коня мощност, със 100 киловатчаса батерия което се равнява на 10 литра гориво, изминава над 400 км по магистралата и над 600 км градско. Със същото количество енергия, повечето от изброените в статията автомобили изминават 50 км, въпреки че имат много по-малка мощност. Дори камиона на Тесла с общо тегло 40 тона, минава 1000 км с 800kWh, което е 80 литра еквивалент.
  • #8
    10 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ха ха Тойота с 300к.с. харчи колкото автомобили с двойно повече конски сили, баси изостаналите технологии, баси смотаните Тойоти.
  • #7
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не са споменали Кайен Турбо, Да разбирам ли, че е доста по-икономичен?
  • #6
    26 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    От последния кадър виждаме колко сме платили като данъкоплатци, за да се вози Тиквата в колата на мечтите си
  • #5
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Шофьор ( преди 2 години )
    Тези стойности са на хартия, в действителност х2.
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Който си купува такава кола, едва ли търси икономия, отделно не съм сигурен, но като има Бугати, мисля си че и Ферари и Ламборгини също имат немалък разход...но който и да е правил класацията, само той си знае как е подбирал колите. Отделно Майбах весиите с в12 едва ли имат разход под 14 ....
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    освен ако не ги бутат
  • #2
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Ганчовец ( преди 2 години )
    реално, нито един от изброените екземпляри не пада под 20л/100км средно, няма начин
  • #1
    39 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Никой от тези двигатели не може да се мери по разход с 2.0TFSI мотора на Ауди. Той може да гори 12 л/100км градско бензин, но към тях трябва да се добавят и другите 12л/100км масло.