IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обяви бъдещето на R8

Напълно очаквано суперколата ще получи наследник на ток

За намеренията на Audi да превърне суперколата си в R8 или по-точно нейния наследник в електромобил се говори от доста време. Досега обаче тези слухове така и не бяха потвърдени от представител на компанията. Това вече е факт, след като продуктовият мениджър на Audi Sport – Линда Курц, разкри плановете на компанията относно спортните модели на марката.


Audi R8


В интервю за Roadshow тя разкри, че предстои трансформация на R-сегмента, като това трябва да се случи до края на настоящото десетилетие. Курц допълни, че не бива веднага да се очаква ново R8 с електрически двигатели, въпреки че това е напълно във възможностите на компанията.

Засега от Audi не бързат да разкриват подробности, но от компанията по-рано изразиха опасения, дали технологията с електромотори и батерии е достатъчно развита, за да създаде впечатляващ спортен автомобил. Сега от Инголщад признават, че технологиите напредват много бързо в тази посока, като едновременно с това разходите за разработка и производство на електромобили намаляват, а ефективността на тези коли се увеличава.

Изцяло електрическа суперкола няма да бъде първият опит на Audi в тази област, тъй като през 2015 и 2016 г. компанията произвеждаше и продаваше R8 e-tron. То имаше впечатляващи характеристики, като вдигаше 100 км/ч от място за 3,9 секунди, но беше и доста скъпо. Сега плановете на марката предвиждат представянето на 20 коли изцяло на ток до 2025 г., така че е напълно възможно да видим и наследник на R8, задвижван с електричество.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    PLAID ( преди 2 години )
    И тая мантра за батериите увяхна :D Northvolt Ett се казва новата Гигафабрика за производство и рециклиране на батерии от 100% използвани суровини. От 3 седмици работи на пълна пара в Шелефтео, Швеция. Тя е най-голямата в Европа и е с годишен капацитет 4 Гигаватчаса рециклирани батерии. Новопроизведените са 97% рециклируеми.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Martin ( преди 2 години )
    Имате грешка в ускорението, по данни от Уикипедия "Ускорение 0-100 km/h3,8 3,1 s "
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Milen ( преди 2 години )
    Преди години въглищата бяха вредни, та смениха ги с бензин и дизел. Сега и те са проблем та нека на батерии да ги правим (добре че никой не вижда робите в Африка как добиват литий). Та после той ще е вреден (защото никой не знае без вредно как да уитилизира батерията и други неща). И следва водород... после който доживее за следващата технология...