IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какъв е разрешеният пробег за чисто нова кола?

Вижте при какъв пробег клиентът има право да предяви претенции към дилъра

Преди да бъдат изпратени до дилъра, всички нови автомобили са фабрично тествани, при което се проверява качеството им. Автомобилите преминават специално трасе с препятствия под контрола на професионални тестови пилоти, които отбелязват и най-малките недостатъци, показващи грешки при монтажа.


new car


Именно в резултат на тези изпитания се появяват първите километри на километража на автомобилите. Пробегът може да се увеличи и при транспортиране на автомобилите до паркинга на завода, който често пъти не е в непосредствена близост до поточните линии и тестовия център.

Общият пробег на една чисто нова кола (преди тя да стигне до купувача) може да варира и е трудно да се каже колко трябва да бъде. Има обаче едно правило и то е, показанията на километража да са двуцифрено число.

Или с други думи, новите автомобили имат ограничение за пробег. В технологичните инструкции за предварителна подготовка на колата е казано, че максимално допустимият пробег на автомобил (според километража) преди продажбата му не трябва да надвишава 100 км. Тоест могат да се предявят претенции към дилъра, ако километражът показва 101 или повече километра. До тази граница пробегът се счита за нормален за нов автомобил.

0 от 500
 • #19
  3 rate up comment 0 rate down comment
  Vw Tiguan ( преди 11 месеца )
  Купих 2010 често нов Tiguan на 97 км.
 • #18
  5 rate up comment 0 rate down comment
  Kaizerrr ( преди 11 месеца )
  Чисто нова CH-R взех на 5 км
 • #17
  1 rate up comment 10 rate down comment
  Km ( преди 11 месеца )
  А като изключат километража тия тигри в представителството...на колко е тогава...Поне на 90% от марките и моделите ставаше едно време. Коли, докарани на ход от Германия, понякога и по два глокса, стигаха до щастливия собственик на 4-5 км, а за смяна на масло вече....
 • #16
  3 rate up comment 0 rate down comment
  Motion ( преди 11 месеца )
  А това важи с особена сила за новите автомобили, които са бъкани с всевъзможни механични и електронни системи, всяка от които си има предназначение. Да не говорим, че съвременното автомобилостроене просто гледа да избута по-бързо повече бройки на поточната линия. Ти като купувач на нов автомобил, естествено ще искаш да работи всичко по него, пък дори и да не ползваш всички екстри.
 • #15
  3 rate up comment 0 rate down comment
  Motion ( преди 11 месеца )
  Това което много хора не осъзнават е, че е по-добре колата ти да има някой друг километър в момента на продажбата. Естествено стига да е по 100 км, не говорим да ти я продадат на 3000 км, убита от тест драйвове, за "нова". Защото това в много случаи може да значи, че са имали време още в завода да забележат някои груби нередности. А не да я врътнат за 1 км, да драснат няколко чек марка на напечатан лист, и да напише качествения контрол, че е "ОК" - то се окаже, че нещо не е монтирано правилно...
 • #14
  9 rate up comment 0 rate down comment
  fermera ( преди 11 месеца )
  Когато колата е транспортирана с кораб от Япония или Ю.Корея,километрите са повече защото се движат на ход по пристанищата.Моята беше на 32 километра.
 • #13
  8 rate up comment 0 rate down comment
  Анонимееееен ( преди 11 месеца )
  Не знам, но от тези Франс ауто преди около месец си взех новия d-max на 23 километра. Всичко е точно!
 • #12
  16 rate up comment 1 rate down comment
  Tito1965 ( преди 11 месеца )
  Четири форда и всичките на 6 километра
 • #11
  8 rate up comment 0 rate down comment
  Б. М. ( преди 11 месеца )
  Peugeot Partner от дилъра в Стара Загора на 12км. Произведена на 27.06, купена от мен на 18.08. Вече не си спомням как разбрах, но от тези 12 км., 7 бяха заводски и 5 от дилърите.
 • #10
  22 rate up comment 2 rate down comment
  #10 ( преди 11 месеца )
  Какво точно те подразниха коментарите, в които се споделя нещо по темата ? Ако си почувствал някаква завист, то по-скоро твоя изблик на завист може да се определи като комплексарщина.