IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Искате да сте в крак с времето - трябва ви хибридна кола!

В класацията на най-добрите модели със смесено задвижване преобладават японски автомобили

Към днешна дата хибридните автомобили се смятат за най-практични и същевременно екологични. Те, според много от специалистите, са преходен етап към пълната електрификация, но ще се задържат "на повърхността" поне още 6-7 години. Или поне такива са прогнозите.


хибриди


Така или иначе в момента този вид автомобил са най-смислени, когато говорим за нови коли. С тях имате възможност да се движите в града само на електрическа тяга (plug-in хибридите са с автономен пробег на ток от около 50-ина км.), но в същото време имате ДВГ под капака, с което можете да пътувате на дълги разстояния.

Та, ако сте съгласни с нас и имате интерес към подобни превозни средства, то за вас ще е полезно последното проучване на портала iSeeCars, което ни показва кои са най-добрите хибриди. Специалистите са ги разделили в четири категории - хибридни коли, луксозни хибридни автомобили, хибридни SUV-та и луксозни хибридни SUV-та.


хибриди


Интересно е, че първите места и в четирите категории се държат от японски модели. А като цяло и в четирите категории преобладават основно модели от Страната на изгряващото слънце, като на своеобразните почетни стълбички успяват да се качат само два европейски и един американски хибрид. Европейските предложения идват от Mercedes и от VW.

Що се отнася до проучването, то автомобилите се класират по следния начин. Класацията за най-добри автомобили на iSeeCars се изчислява въз основа на най-новите изследвания е данни на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA).


хибриди


Анализирани са данни от над 24 милиона нови и употребявани превозни средства, сред които и въпросните хибриди. Тези данни са комбинирани с оценките за безопасност на NHTSA и след това по сложна скала превозните средства с най-високи средни резултати печелят място в класацията.


0 от 500
  • #12
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз пък си искам астматичката, не ми трябват нито хибридни нито турбинирани или други подобни подобрения.
  • #11
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Журналята ( преди 2 години )
    Много разбирате бе Журналяяя. Един Хибрид е да кажем 40 бона, поне толкова почва при Тойота най най ниското. Но не е Плъгин Хибрид, който може да си заредиш и да караш 50км на ток. Плъгин хибдирд отива на цена почти колкото Електрически. Не знам много какъв е смисълът за самия човек да купува обикновен хибрид, съвсем малко по-икономични са, много пари за нищо, освен за "екологията".. На запад поне субсидии дават, а тук само претенции..
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    тук са мнозинство, но както и да е
  • #9
    2 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    тойота, фолскваген и форд мощно отиват към фалит, а вие пак ще псувате защо тесла още не са фалирали
  • #8
    2 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До коментар 6. Достъпният ценово Лексус :))))))))))))))) ... който след като си го купиш, започваш зорлем да си повтаряш, че "кефът цена няма", просто защото друго не ти иде наум. И така - до първия ремонт, който може и да се поотложи, но когато дойде, ... викай тежката кавалерия на помощ !
  • #7
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Фен съм на тойота, но бъдещето е електрическо и колкото по-скоро спрат да се излагат с отлагането на спирането на ДВГ, толкова по-добре.
  • #6
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Време е за ел. колите. Колкото по-скоро толкова по-добре за всички (с изключение на сервизите). Здравето на хората е най-важно.
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тойота имат симпатични модели, ако имах нужда и пари бих купил хибриден
  • #4
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 2 години )
    Тойота доминира при хибридите, това е ясно и на малките деца. А след 6-7 години ще бъде така и при електромобилите. Немските технологични лилипути още от сега могат да започват да се подготвят за фалит.
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Кой хибриден Lexus е податлив на дефекти 3?