IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla падна в пропаст, но шофьорът не пострада

Електромобилът се превърна в купчина желязо

Жител на Пуерто Рико публикува в Twitter снимки от тежък инцидент, който се е случил на планински път в страната. На тях се вижда превърнат в купчина желязо Tesla Model S P90D, чийто водач не се е справил с управлението и е паднал в пропаст край пътя.


Tesla


Снимките показват спасителните екипи, работещи около остатъците от електромобила. Известно е, че те са разрязали каросерията на колата, за да извадят шофьора, така че истинските поражения по луксозния седан не може да бъдат установени.

Със сигурност след удара в земята превозното средство е напълно унищожено, но липсват следи от пожара, така че батерията му сигурно не е пострадала сериозно.


Tesla


По-интересното в случая е, че шофьорът на тази Tesla на практика е останал невредим след инцидента. Мъжът се е разминал само със сериозна уплаха, както и с няколко драскотини по ръката, като не се е наложило да посети болница.

Снимки: Twitter

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До първия ( преди 2 години )
    Забравих да спомена, че вероятно спиш с литиево-йонна батерия до главата без да се притесняваш. Също така в детската стая на децата ти вероятно има поне няколко литиево-йонни батерии, но изведнъж си се притеснил за собствениците на електромобили Какво ще се случи, ако се разхерметизира батерия от външната страна на автомобила им.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До първия ( преди 2 години )
    Откакто е започнало производството на Тесла вече 13 години, са се запалили включително при катастрофи 14 броя, като логично В последните години бройките на пожарите се увеличават защото вече се движат 2 милиона тесли по пътищата. Тоест статистически погледнато, при пожари в Тесла включително от катастрофи, са загинали десетина пъти по-малко хора отколкото само в един автобус от последната седмица. Май е по-опасно да се возиш в автобус?
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ех, колко химици имало. А черните ви брони на безопасните печки от витамини ли опушват? Витамини за дишане.
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    пак ли? ( преди 2 години )
    чист натрий ли "слагам всеки ден в устата си", или достатъчно устойчиво съединение, което е част от електролитния баланс на живите организми от милиони години?ти наясно ли си каква е разликата между двете, както и между литий и натрий? литиево-йонната батерия сплав на литий и йоний ли е? а батерията в теслата - сплав на елоний и мъский ли е, която предпазва правоверните пътници на електромобила Му от наранявания?
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е защото имат токово защитно поле.
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    ха ха ( преди 2 години )
    Понеже виждам, че има отчаяни оптимисти. Литиево-йонните батерии са често срещани и всеки оптимист може да вземе една батерия и да наруши цялостта и проверявайки какво ще се случи като лития се свърже с въздуха/кислорода/.
  • #2
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това ако беше станало с ДВГ най-вероятно щеше да се взриви и човека да изгори. Батериите са много по-безопасни от горивото.
  • #1
    4 rate up comment 9 rate down comment
    ха ха ( преди 2 години )
    Това прилича на реклама. Една батерия да се разхемертизира от многото и всичко ще е в пламъци.