IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор обърка педалите и удави Lamborghini в езеро

С помощта на кран и водолази потъналият на 5 метра дълбочина Huracan беше изваден

Струващо около 300 000 евро Lamborghini Huracan се озова на дъното на езерото Мондзе в Австрия. Снимки от място на инцидента публикува местната пожарна служба във Facebook, като по нейни данни зад волана на суперколата е бил 31-годишен швейцарец, който не е пострадал.


Lamborghini езеро


Шофьорът е спрял в близост до езерото, където е оставил спътника си. След това е решил да обърне, но по предварителни данни, е объркал педалите на спирачките и на газта. В резултат от това колата е паднала в езерото и е потънала.

Водачът е успял да излезе от автомобили и да доплува до брега, откъдето се е свързал със спасителните служби. Пристигналите на място медици са изпратили швейцареца в болница, а спасителните екипи са започнали операция по изваждането на колата. Тя е продължила 3 часа, като са участвали петима водолази и кран.


Lamborghini езеро


По-рано тази години подобен инцидент имаше и в Италия, където шофьор удави своето Ferrari 812 GTS по подобен начин. Струващата 320 000 евро била оставена на хълм край езеро, като водачът забравил да включи на скорост и да активира ръчната спирачка.

Снимки: Facebook

0 от 500