IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ 5 на щети по колата, непричинени от катастрофи

Оказва се, че не само другите участници в движението са опасни за автомобилите

След анализ на застрахователните плащания по застраховките "Каско", експерти от застрахователни компании направиха рейтинг на най-честите причини за щети по автомобилите, непричинени от катастрофи. Те поставят на първо място пияни минувачи, които ритат и чупят колите по улиците в малките часове на нощта.


щети


На второ място са крадците, които внезапно харесват нещо в купето на паркирана кола. Например лаптопи, смартфони и т.н. и за да проникнат в автомобила, чупят някое от страничните стъкла.

На трето място са строителите, разливащи боя и бетон върху паркирани коли. Най-често това се случва, когато автомобилите са паркирани в близост до строителни площадки.

Децата също доста често повреждат колите, като хвърлят камъни по движещи се превозни средства, свалят емблеми и драскат паркирали автомобили.

Животните са класирани на пето място. Между другото, съвсем скоро ви показахме едно видео, в което се вижда как мечка откъсва вратата на скъпо Lamborghini.

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до долния ( преди 2 години )
    Той добре, че и друго не ти е направил... отзад! Докат включиш GPS и си отекъл!!
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На мен пък, един слон ми смачка задницата преди година! Бях спрял да си включа GPS-а, усетих удар и джипката изхвърча на метър и половина. Късметът беше, че помля само задната врата и стъклото. Благодарение на трите камери, които имам монтирани, застрахователя ми плати и след няколко дни колата беше като нова. Стават и такива неща!
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    и казвам: "Няма проблем, маце, аз имам Каско" ;)
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В България топ 1 е "на паркинг". На паркинг някой ми е блъснал колата в покрива и ми е одрал джантите с въртеливи движения. "На паркинг" са ме ударили челно или блъснали отзад (това е когато хубава госпожица ме подпре, а аз съм ларж и