IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ярост на пътя причини щети за 45 000 долара на Tesla Model X

Полудял шофьор на старо Mitsubishi потроши електромобила заради задминаване (ВИДЕО)

Каналът в YouTube - Wham Baam Teslacam, натрупа популярност с публикуване на инциденти на пътя, които са заснети със системата за видео-наблюдение на електромобилите на Tesla. Последното видео е наистина забележително и дори плашещо, като в него са замесени Tesla Model X и друг автомобил.


Tesla Model X катастрофа


Историята се разиграва в Нова Зеландия, където собственикът на Model X - Джеф Гардинър, се прибира от работа, когато изпреварва старо Mitsubishi Galant. Без никаква логична причина шофьорът на японския автомобил започва да преследва електрическата кола. Според Джеф, това се дължи на изпреварването, което другият водач е приел за обидно.

Преследването продължава по улиците, като в началото Гардинър успява да се измъкне, но в крайна сметка е настигнат и старият Galant се удря в електрическия кросоувър, като и двете превозни средства остават обездвижени на пътя.



Шофьорът на Gallant-а излиза и започва да заплашва Джеф, а след това спира друга кола и иска от нейния водач да свидетелства, че Гардинър го е ударил и той е виновен за инцидент. В крайна сметка Джеф се обажда на полицията, а пристигналият на мястото патрул разговаря със свидетеля. Той им разказва, какво се е случило и шофьорът на японската кола е арестуван.

Собственикът на електромобила предава кадрите, заснети от системата Teslacam и те ще бъдат използвани като доказателство в съдебното дело срещу нападателя. Щетите по кросоувъра за 45 000 щатски долара, като ще бъдат покрити от застраховката, но ремонтът на пострадалата Tesla Model X ще отнеме поне 3 месеца.

Снимка и видео: Teslacam

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Xxx ( преди 11 месеца )
    45000 долара щети? Много е скъпа тая броня.
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Селяндур с Корола ( преди 11 месеца )
    А, тия бяха с движение в лявото платно, грешка, но все пак кара с превишена скорост, което се потвърждава и от реакцията на Митсубишито.
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Селяндур с Корола ( преди 11 месеца )
    Вижда се ясно, че миксерът се движи с 20-30 км/ч над позволеното и изпреварва неправилно отдясно. Айде, всеки ден ги виждам такива изпълнения, разликата с Нова Зеландия е, че тук в ЕС електричарите са сравнително дисциплинирани за сметка на Ауди, БМВ и ФВ джигитите.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Браво ( преди 11 месеца )
    Евала, аз бих направил същото, само че с лек удар в единия ъгъл отзад за да се завърти и да се обърне по таван
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тесла мразят налудните анти-американистчета, ако същата кола беше руска щяха да я славят до небесата...Много объркано и червиво общество сме и ни личи и няма да има оправия.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това ще става все по често по ред причини. Вече има много подобни случаи по целия свят. Не само ги блъскат но и като спрат бият шофьорите на електрически коли на улицата. Или чупят паркирани коли. В Англия и особено в Ирландия е много популярно да чупят коли. Най често минават и ти надраскват боята и пукат гумите. Чупят и стъкла. Има дори случаи и на запалени автомобили. Поливат ги с бензин и ги запалват.
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    до 1, 5, 8 ( преди 2 години )
    Тесла само съм виждал. Не ми пречи. За нея има отделно паркомясто пред супера и в центъра, и е още един атомобил в потока. Дали по-бърз от мен - зависи от трафика. Имаш голям проблем, който не е свързан нито с пътя, нито с Тесла (или ел. тротинетката, която караш), нито с омраза. Навярно се чувстваш недооценен в работата и връзките си. Тук няма да намериш помощ - ако отговаряш по такъв дебелашки начин на всеки коментар ще получиш кореспондиращ отговор, и само ще затвърдиш неверни убеждения.
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    #4 до "нормални ( преди 2 години )
    Човекът с Галанта е сбъркан, той е малък процент от хората и е изключение. Ако смяташ всеки, който НЕ разсъждава като теб, за опасен - човекът с патологията си ТИ, а не всички останали. В България има много по-малък брой "учители" и road rage отколкото в САЩ и СССР, например. Че като цяло сме келяви шофьори на фона на едни скандинавци, и че някои хора (особено в тоя форум) "обичат" някакъв ръждив котор на 20+ години повече от живо същество не е доказателство, че всички мразим "Тесла". Capiche?
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    хаха, пак триете ... у лево
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сбъркани хора.