IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще заработи 80 млрд долара от пикапа си

Това е сумата само от предварителните поръчки за Cybertruck

Американският производител Tesla е събрал рекорден брой предварителни поръчки за пикапа си Cybertruck. След премиерата на ъгловия електрически автомобил преди две години, близо 1,27 милиона души са платили по 100 долара всеки за място на опашката, съобщава Electrek и допълва, че този брой продължава да расте.


Tesla Cybertruck


Не е ясно, дали всички от тях наистина ще си купят пикапа, но до момента компанията е събрала 127 млн долара само от поръчки. И ако всички те бъдат изпълнени, то приходите на Tesla ще бъдат около 80 милиарда долара, пресмятат анализатори.

Колко резервации ще завършат с реална покупка, не е ясно, както не са ясни и сроковете, в които компанията ще може да ги изпълни. Като се има предвид, че производството на пикап вече беше отлагано веднъж – заради недостиг на компоненти, достигането на тази бройка вероятно ще отнеме доста време. Още повече, че по последния данни, производството ще стартира най-рано догодина.

В базовата си версия с един двигател на задната ос Tesla Cybertruck струва 39 900 долара, но се смята, че тя е избрана от само 7,2% от желаещите до момента.Версията с два мотора за 49 900 долара е поръчана от 47,7% от потенциалните клиенти, а модификацията с три двигателя, която е и най-високо оборудване и е на цена 69 900 долара, са се спрели 45,1%.

Дори само половината от клиентите да платят изцяло за пикапа, продажбите на Cybertruck ще бъдат 3 пъти повече от тези Ford F-150 Lightning. Електрическият пикап на Ford, който дебютира през май, е резервиран от близо 200 000 души, а Cybertruck натрупа 250 000 заявки през първата седмица след премиерата си.

Въпреки това, за разлика от Tesla, Ford вече пусна своя пикап на поточната линия и ще започне да доставя първите автомобили на клиентите през пролетта на 2022 г.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Аз ( преди 2 години )
    Какви печалби са реинвестирали Тесла? Миналата година за пръв път, откакто са създадени имаха печалба и тя беше благодарение на продажбата на въглеродни квоти, като това ще си остане единственият им начин да излизат на печалба в края на отчетната година през следващите поне 5-6 години.
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    Striker - догодина да не забравиш да пуснеш снимки на тройката Long dream ... О извинявай, лонг рейндж :-) :-) :-) Мечтател! Иначе 40% от тия дето са платили по 100 долара са спекуланти като самия Мъск! Надяват се интереса да е толкова голям, че някой да извади 5000 долара да им откупи "билетчето" за по предно място! То не е ясно кога и по колко ще могат да произвеждат ама си сметнаха печалбата! Ей тъй, да скочи цената на акциите преди нова година, че девиденти има за плащане!!!
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ами защо не? Тия 100 долара са refundable. Защо да не ги дадеш да си пазиш ред ако излезе интересен? Ако пък не прибираш си ги. А има голям шанс в началото търсенето да е доста над предлагането и ще отвори вратите на спекулата. Вижте какво става в момента с почти всички коли, много компютърни компоненти и телефони.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не харесвам Илон Мъск, не харесвам колите на Тесла, но има много хора по света, които ги харесват и затова купувам акциите им, защото фирмата е много добра. Може и да видим 2000$ за парче.
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тръка ойде идвят Ривиън Хъмър и тн.
  • #3
    2 rate up comment 17 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Аха "ще".. 2865та година кога Илон лично посети завода на Марс където се прави сглобката :D
  • #2
    15 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ами то и по Айфон имаше еуфория и спяха пред магаизните да си пазаят ред, а после корейците им разказаха играта. В момента корейците вадят модел и ябълките ги догонват.
  • #1
    12 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В някакъв момент неизбежно ще има мъчително сепване, съпроводено от тревожно събуждане, при което повече от милион американци неизбежно ще се запитат: О, Лорд, къде беше, защо не ме предпази от тази смахната постъпка?!