IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ABT „напомпа" два от най-мощните модели на Audi

RS6-S и RSQ8-S залагат на карбон и мощност до 730 конски сили

ABT Sportsline е сред водещите ателиета за тунинг, специализирани в доработките на автомобили от гамата на Volkswagen и Audi. И затова не е изненадващо, че последните две предложения на специалистите са от марката с "четирите ринга". Този път в ръцете на германските майстори са попаднали спортното комби RS6 и динамичният кросоувър RS Q8.


ABT RS6-S и RSQ8-S


Имената, които ABT дава на двете си творения са RS6-S и RSQ8-S. Добавката към табелите очевидно е за "Sport", което ще рече, че на разположение има значително увеличение на мощността и, както виждате от снимките, доста по-агресивна визия за комбито и кросоувъра. И двете доработени машини ще се предлагат на клиенти от средата на януари следващата година.

И комбито, и кросоувърът, разчитат на 4-литров туинтурбо бензинов V8, оборудван с динамичния ъпгрейд ABT Power S, който увеличава мощността от "базовите" 600 до 700 конски сили и въртящия момент до внушителните 880 Нм. А ако това не ви се струва достатъчно, има и опция за пикова мощност от 740 к.с. и въртящ момент от цели 920 Нм.


ABT RS6-S


Кросоувърът RSQ8-S разчита на специалната система ABT Level Control за тунинг на въздушното си окачване. С нея, в режим Comfort клирънсът спада с 25 мм спрямо стандартната височина, а в "пистовия" режим Dynamic - с още 15 мм. RS6-S е с нови амортисьори и пружини, като пътният просвет е намален с 25 мм отпред и 30 мм отзад.

И двете машини са с ревизирани стабилизиращи щанги, които значително намаляват заклащането на купетата в завои и при резки потегляния. Налични са и специални бодикитове от карбон, като отпред има нов сплитър, носещ логото съответно RS6-S или RSQ8-S. Добавена е и стоманена изпускателна система, с по 4 накрайника с диаметър от 102 мм.


ABT RSQ8-S


В салона се вижда нова облицовка на праговете, селектор за скоростната кутия с карбонови акценти, спортни волан и седалки с логотата на доработените модели. Като допълнителна опция, ABT предлага карбоново покритие на арматурното табло и рамките на седалките. Комбито разчита на 22-инчови колела, а кросоувърът на такива с диаметър 23 инча.

Срещу доплащане може да се поръчат зимни гуми ABT GR в съответните размери, ако клиентите възнамеряват да карат доработените си машини в лошо време. Тунинг пакетите за RS6-S и RSQ8-S са със стартова цена от 42 900 евро, без цената за инсталацията им в сертифициран сервиз.

Повече снимки на ABT RS6-S и RSQ8-S вижте в галерията:

0 от 500