IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японските марки отново са на върха в САЩ

Consumer Repotts определи най-надеждните брандове зад океана

Всяка година изданието Consumer Reports съставя списък на най-надеждните производители на нови автомобили. Класацията за 2021 г. вече е готова, като не се е променила съществено по отношение на това кои марки купувачите намират за най-надеждни.


Consumer Reports


Самото класиране се определя по средната стойност на отделните модели от всяка марка. Автомобилите са подредени по скала от 0 до 100, като 41-60 са средните. За да може да попадне марката в листата, трябва да има данни за поне два нейни модела. Затова и от списъка отсъстват брандове като Alfa Romeo, Dodge, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mitsubishi или Polestar.

За сметка на това в Топ 10 преобладават японските производители, като на първо място е Lexus. Победителят от миналата година – Mazda, заема второ място, като изостава само на точка, докато Toyota е на трета позиция.

Топ 10 на най-надеждните марки според Consumer Reports

Lexus – 76
Mazda – 75
Toyota – 71
Infiniti – 69
Buick – 66
Honda – 66
Subaru – 66
Acura – 64
Nissan – 63
Mini – 60

В групата автомобилни марки с по-слаба надеждност начело е корейската Kia, следвана от Volvo, RAM, GMC и Mercedes-Benz, като тези производители получават оценки около средната. Останалите в този списък се справят по-зле, смятат експертите.

Топ 10 на най-ненадеждните марки според Consumer Reports

Kia – 43
Volvo – 42
RAM – 40
GMC – 37
Mercedes-Benz – 34
Volkswagen – 31
Genesis – 30
Jeep – 26
Tesla – 25
Lincoln – 18

От Consumer Reports подчертават интересни тенденции в различните класове. Всъдеходите от американски марки се представят по-добре, отколкото предполага общата класация. При електрифицираните автомобили хибридните превозни средства имат по-високи резултати, докато изцяло електрическите SUV се представят най-зле.

0 от 500