IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW намери начин да запази 6-цилиндровите мотори до 2030 година

Баварците гарантират, че двигателите им ще отговарят на стандарта Евро 7

Разпоредбите за вредните емисии принуждават производителите да преразгледат гамата си от двигатели и да направят промени, ако е необходимо. С влизането в сила на стандарта Евро 7 до 2025 година голям брой двигатели с вътрешно горене са застрашени от изчезване и няма да бъдат актуализирани, тъй като това е много скъпо.


BMW


Затова Audi, например, обяви, че повече няма да харчи пари за разработката на агрегати с вътрешно горене. Компанията от Инголщад предпочита постепенно да се насочи към преминаване на електтромобили. Неговият конкурент BMW обаче гледа по друг начин на случващото се в автомобилната индустрия.

Компанията от Мюнхен обяви, че нейните инженери са намерили начин, един от основните двигатели в гама – бензиновият с обем 3,0 литра и 6 цилиндъра, да бъде хомологиран, за да може да се произвежда поне до 2030 година. Това разкри пред журналисти бившият шеф на подразделението BMW M -  Маркус Флаш.

„Не се притеснявайте, ние намерихме технически решения, за да запазим нашия редови 6-цилиндров двигател с вътрешно горене в продажба поне до края на десетилетието, като той ще се поставя както на пътнически, така и на състезателни автомобили“, коментира Флаш, цитиран от Auto Motor und Sport.

Той допълни, че същите решения могат да бъдат използвани и при V8 двигателя, използван при модели като BMW M8. А това означава, че и този мотор ще остане на служба в баварската компания поне до края на десетилетието.

Снимка: BMW

0 от 500