fallback

Porsche обяви три условия за завръщане във Формула 1

Германците настояват за гарантиране на равни условия на всички участници

Напоследък все повече се говори за завръщането на Porsche във Формула 1 като доставчик на двигатели за сезон 2026, но окончателното решение все още не е взето. Ръководителят на състезателното подразделение на Porsche - Томас Лауденбах, потвърди, че марката наистина проучва такава възможност, но добави, че първо трябва да бъдат изпълнени някои условия.

„Все още няма крайно решение по въпроса, но обсъждаме този въпрос с FIA (Международната федерация по автомобилизъм). Можем да кажем само едно – ако решението е положително, тогава няма да чакаме дълго. Ако ще участваме през 2025 година, трябва скоро да започнем подготовка“, обясни Лауденбах.

Той посочи и трите условия, при който Porsche ще се завърне в „Кралските гонки“. Първото е, автомобилният спорт да бъде в крак с тенденциите в автомобилната индустрия, което означава активно използване във Формула 1 на електрически и хибридни задвижващи агрегати.

„Второто условие е контрол на разходите. Ограничаването на бюджетите е добра първа стъпка, но трябва да се разшири и върху задвижващите системи. И накрая - правилата трябва да гарантират равни възможности за всички участници в шампионата “, казва спортният директор на Porsche.

fallback
  • #8
    анонимен ( преди 2 години )
    До 8,ето малко за четене,Porsche 917/10 Prototyp с дванадесет цилиндров боксерПрез 1972, Porsche завоюва скиптъра с може би най-изтрещялата серия на всички времена и победи McLaren. Джордж Фолмър спечели шампионската титла с Porsche 917/10, Марк Донъхю 1973 с 917/30, състезателен автомобил с 5,4-литров дванадесет цилиндров турбо двигател, генериращ невероятните 1130 конски сили и изпращащ цели 1100 Нм към задвижващите валове. На изпитателния стенд дванадесет цилиндровия дори показа повече от ...
  • #7
    анонимен ( преди 2 години )
    До 7 такива фенове само излагат групата и уронват авторитета. И аз съм фен на Рено,защото през соца когато повечето сте имали Лада и Москвич,нашето семейство имахме/все още го имам/ БулгарРено 8.Но в никакъв случай не съм дървар като колегата пишещ се фен на Рено и спори за неща които не са верни.
  • #6
    анонимен ( преди 2 години )
    До 8,когато госложиха в Панамера,Ламбо не бе под тяхната шапка,така,че си в грешка. Написах ти,че Порше имат собствени конструкции на двигатели от 4 цилиндъра до 12 цилиндъра,много преди да дойде Ламборджини към ВАГ групата. Упорит и *** си като налъм.
  • #5
    анонимен ( преди 2 години )
    До 1 комнтирал,и аз съм фен на Рено,но за Порше не си прав и имат собствена разработка на абсолютно всички от 4 цил. до 12 дори.Подчертавам собствена разработка. 12 цилиндровия звяр е Порше Пан Ам и отнася конглокенцията на Феррари за нула време и за няколко години. Това,че не си осведомен те прави некомпетентен по дадена тема.
  • #4
    Обективно до Рено ма ( преди 2 години )
    Колега, за V10 мотора на Порше мисля, че не си прав. Първоначално е бил разработван през 90те за Льо Ман, но точно когато е бил готов, FIA или там който е решават да закрият този клас. Следователно Порше няма какво да го правят. Малко по-късно има новосъздаден клас eквивалента на LMP2 и тогава Порше вземат, че режат 2 цилиндъра и правят V8 който го слагат в RS Spyder. Въпреки това, V10ката се седи разработена, но никога използвана, докато не решеват да направят суперкола...другото е история.
  • #3
    до 7 ( преди 2 години )
    Остави го, колега! То, това да си фен на рено си е диагноза!! Как па го е измислил, че от Ламбо имали нещо?!
  • #2
    Обективно ( преди 2 години )
    стискам палци Порше да влязат в Ф1. Замислете се - имат натрупано зверско ноу хау от Льо Ман, там 919ката беше с електромор на предната ос посредством литиева батерия(Ф1 е сходно,но всичко е на задно). В същото време, Формула 1 от 2026 по спомен ще започнат да използват синтетични горива. Порше имат завод за такива горива и наливат стотици милиони в R&D. Т.е всички тези пресечни точки ме навяват на мисълта, че ще влязат на 100%, само е въпрос да се разберат за парите. И да, ще бъдат успешни!!!
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Е, колега, не така, нямаше ли 4 цилиндрово Порше? Или то беше с двигател от Ауди?
fallback
Последни