IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche и Audi ще доставят мотори във Формула 1

Двете компании на VW Group вече водят преговори с отбори от шампионата

Организаторите на шампиона на Формула 1 и отборите-участници трябва да приемат нов технически регламент, засягащ основно двигателите, които ще се използват от 2026 година. Ако това стане, първенството ще може да привлече нови производители на силови агрегати, в това число Audi и Porsche, съобщава изданието Car.


Формула 1


Не е тайна, че в концерна Volkswagen от известно време обмислят участие в най-елитния автомобилен шампионат, като идеята е това да стане не със самостоятелни отбори, а като доставчик на двигатели. Подобен план вече се обсъжда от ръководството на германския производител, като се обсъждат различни възможности.

Според информациите, в компанията Audi вече се обсъжда бъдещо партньорство с отборите на Williams и Red Bull Racing. Друга разглеждана възможност e Porsche да стане доставчик на двигатели за McLaren.

Припомняме, че през периода 1983-1987 години болидите на McLaren бяха оборудвани с двигатели TAG Porsche. Вероятността за възстановяване на това сътрудничество е голяма, тъй като в момента начело на британския тим във Формула 1 е Андреас Зайдел. Именно той изведе заводския тим на Porsche до победи в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман".

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Фен ( преди 2 години )
    Абе не знам какво харчи ама щом има хора които дават по 100 хиляди евро значи едва ли са толкова зле А и хем ще видим колко са добри все пак това са едни от най-известните марки в света а не участват във формулата място където се разбира кой колко струва
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    до 1-ви , едно състезание във Ф1 е доста по-малко от 1000 км.(имат шансове). Между две състезания ще имат време да доливат масло:) А може заради тях да променят регламента - преди в бокса със смяната на гуми доливаха гориво , сега ще доливат масло:)))
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Захари Петров ( преди 2 години )
    Карах AUDI A3 1.8 TSI 160 кс. второ поколение на двигателя от серия EA888. Гореше по литър и нещо масло на 1000км. При AUDI всички бензинови двигатели са им масларници,с много малки изключения! Това са фактите!
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    8888 ( преди 2 години )
    Захари каква кола караш
  • #2
    2 rate up comment 7 rate down comment
    смех ( преди 2 години )
    Значи в отборите са набутали немски ме ке рета и си пробутват некадърната продукция
  • #1
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Захари Петров ( преди 2 години )
    Те моторите на AUDI сега горят по литър масло на хиляда километра!Дано до 2026г. се научат как да решат проблема!