IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Жълтото изчадие“ Tatrabant V8

Този автомобил развива повече от 200 км/ч

Произведен през 2007 година, този силно модифициран Trabant първоначално е бил предназначен за популярните в Чехия състезания по родео-крос. Впоследствие чешката федерация по автомобилизъм забранява на тази кола да участва в тези гонки и на конструкторите на колата се налага бързо да я преквалифицират.


Tatrabant

Tatrabant


Чие точно е хрумването да превърне миловидния Trabi в страшилище със задно предаване за странично вземане на завои с вдигане на максимално много пушилка не е много ясно. Автомобилът и има навъртени около 3000 км, което всъщност не е малко предвид тясната специализация на колата.

Наричания Tatrabant автомобил е оборудван с разположен отзад 3.5-литров V-образен осмак от Tatra 613, чиято каталожна мощност от 167 к.с. изглежда твърде скромна за дрифт при обявеното тегло от 1000 кг. „Жълтото изчадие" обаче развива максимална скорост 210 км/ч.


Tatrabant

Tatrabant


Тази цифра също хвърля известни съмнения дали по мотора не е пипано допълнително. Неясна е също така функцията на петте (!) педала, които се виждат на една от снимките. Ако се съди по останалите фотоси обаче, колата си е чиста проба фабрика за адреналин.


0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 2 години )
    Да, аз на симулатора съм си назначил пък третия педaл за ръчна. Така се кара много по-лесно и ръцете ти са заети само с волана.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Относно пeдалите - жълтия с пружината е крачна спирачка, с функция на ръчна, тоест за дрифт. Аз пети пeдал не виждам, това черното вдясно не е пeдал, по скоро е нещо като подпор за десния крак..... нещо такова.
  • #1
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Траби ( преди 2 години )
    Имах Трабант 601 s, същият цвят,доста проходим през зимата,със зимни гуми!Ех...., спомени, спомени.